Volt minden, mint a búcsúban: lopott autó, kábítószer

A magyar rendőrök két körözött személygépkocsit foglaltak le Csongrád-Csanád megyében, összesen 25 millió forint értékben. Emellett megállapították, hogy az egyik jármű esetében nem a valódi papírokat adta át a sofőr, míg a másik autóban a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak.
Volt minden, mint a búcsúban: lopott autó, kábítószer

A Kiszombor közúti határátkelőhelyen szombaton délben jelentkezett kilépésre egy német honosságú, Alfa Romeo 949 típusú személygépkocsi. A gépjárművet egy bolgár állampolgárságú férfi vezette. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az autóhoz átadott hatósági engedély egy másik járműhöz tartozik, és az eredeti adatok alapján az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt az olasz hatóságok keresik. A 38 éves bolgár férfit a rendőrök előállították, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen szombaton este jelentkezett kilépésre egy svéd honosságú VOLVO XC60 típusú személygépjármű egy svéd sofőrrel és utassal. Az ellenőrzés megállapította, hogy a járművet a svéd hatóságok körözik. Emellett a rendőrök a jármű átvizsgálása során kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfi ellen kábítószer birtoklása gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

A nyomozók a 10 millió és 15 millió forint értékű járműveket lefoglalták.

Tovább olvasom