Varga Judit feljelentése is elhangzik a Völner-ügy lehallgatási anyagaiban

Újabb felvételek kerültek nyilvánosságra.
Kékes Viktória

2023. január 24. 10:15

Varga Judit feljelentése is elhangzik a Völner-ügy lehallgatási anyagaiban

Újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra a Blikk azokból a lehallgatott telefonbeszélgetésekből, amiket a végrehajtói kar vezetője, Schadl György folytatott az igazságügyi tárca vezetőivel, köztük Völner Pál volt miniszterhelyettessel.

 

A most közzétett hanganyagokból kiderül, hogy miként lökdösik át a hallgatókat az egyetemi vizsgákon a végrehajtási jogász szakjogász-képzésen, illetve, hogy hogyan zajlott a végrehajtói pályázatok kiírása.

 

A legérdekesebb azonban az a beszélgetés, ahol Schadl nem Völnerrel, hanem az igazságügyi tárca egy másik vezetőjével folytatott. Itt egy renitens végrehajtóval gyűlt meg a gondjuk, aki feljelentéseket tett, és azzal fenyegetett, hogy feljelenti Völnert és Varga Judit igazságügyi minisztert bűnpártolásért. Schadl ezért arról beszél, hogy „kéne valamiféle rendelet, amit kurva gyorsan össze kéne pakolni”.

 

Schadl: R. ugat, hogy a saját irodáján át helyettesítsék, és őt illesse meg az árbevétel, amihez nyilván nem fogunk hozzájárulni. De addig is kéne valamiféle rendelet, amit kurva gyorsan össze kell pakolni. Mi összerakunk egy tervezetet, de nagyon égeti a talpunkat a sztori, mert a…

 

X.: Nálunk marad a sztori, az IM-ben marad ez a rendelet. Nem kell vele megvárni a hatóságot.

 

Schadl: Nem. Ezt egy hónapon belül meg kell szülnünk. R. már ott tart, hogy feljelentette a P.-t, bűnpártolásért már feljelentette K.-t, és előre fenyegetőzik, hogy feljelenti a Varga Juditot bűnpártolással, meg a Völnert is.

 

Így zajlik tehát a rendeletek megírása a Varga Judit vezette igazságügyi minisztériumban. 

Címlapon

mutasd mind