Völner-Schadl-ügy: a vádlottak több mint fele beismerte bűnösségét

Kedden folytatódott a Fővárosi Törvényszéken az utóbbi időszak legsúlyosabb korrupciós ügyének, a végrehajtói elnök Schadl György és a fideszes volt államtitkár, Völner Pál tárgyalása. A bíróságon az eddig meghallgatott tizennyolc vádlott közül tíz beismerte bűnösségét.
Vass Imre

2023. február 21. 21:20

Völner-Schadl-ügy: a vádlottak több mint fele beismerte
bűnösségét

Ezek a beismerések jelentősen gyengíthetik a két fő vádlott esélyeit a bíróságon. Schadl Györgyöt és Völner Pált csütörtökön hallgatják majd meg. 

 

A keddi tárgyalási napon azokat végrehajtókat hallgatták meg, akiknek a kinevezését a vádak szerint Schadl intézte el a Fidesz volt államtitkárának segítségével. Ezek a személyek cserébe fizettek nekik. Az ügyészség szerint Schadl több mint 924 millió forintot kapott így.

 

Az eddig meghallgatott tizennyolc vádlott több mint fele, pontosan tízen beismerték bűnösségüket, a hét megvádolt végrehajtó közül pedig hatan tettek beismerő vallomást. Ezzel pedig jelentősen gyengíthetik Schadl és Völner esélyeit a bíróságon.

 

Schadl György 2018 májusát megelőzően rendszeresen fizetett pénzt Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárának, annak érdekében, hogy pozíciójából eredő befolyását felhasználja. Schadl 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot adott át a fideszes politikusnak.