Völner–Schadl-tekercsek: Szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró

Újabb beszélgetésrészletek szivárogtak ki Völner Pál és Schadl György hívásaiból.
Garai Szakács László

2023. február 10. 09:40

Völner–Schadl-tekercsek:
Szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró

Nem nagyon kell magyarázni egyiket sem:

 

„Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (...) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával”

 

Schadlnénak adott ekképpen rövid szakmai értékelést Schadl György. A bírót ki akarta rúgatni azért, mert szerinte megakadályozta azt, hogy átvegyék egy felfüggesztett végrehajtó praxisát – írja a 444.hu. A Telexhez is eljutott egy hangfelvétel, abban egy beszélgetett Völner Pál és Schadl György:

 

Völner: – Borzasztó tehát, az ember megdöbben, hogy ezek az emberek döntenek, tudod!? Ezek büntetőbírók, és nem tudnak megfogalmazni egy határozatot. (...) Amit egyébként azért nem tudnak megfogalmazni, mert hogyha ilyen ülés van, akkor elvileg ugye van egy előterjesztés, és lenne mögötte ugye, ahogy a testületeknél szokás, kettő vagy három határozati javaslatforma.

Schadl: – És akkor abból ők mazsolázhatnak.

Völner: – És akkor nem a határozatot kell megfogalmaznod, hanem hogyha akarod, akkor módosítod a határozati javaslatot, de nem kell a konyhaajtóból elindulni az egésszel. Olyan szinten, és akkor mindenki ilyen nagyon okos, tudod, mert mindegyik ugye különbíró, és akkor mindegyik „még ez legyen benne, azt hagyjuk ki”. De ilyen piszlicsáré ügyekkel, mondom, hogy a sofőrjét használhatja-e mondjuk a bírósági elnök.

Schadl: – Ott érzik a saját fontosságukat legalább.

Vélemények

mutasd mind