Völner Pál ügyvédje szerint törvénytelen volt ügyfele megfigyelése, követése és lehallgatása

A 444.hu birtokába jutott a Központi Nyomozó Főügyészség 1734 oldalas nyomozati anyaga, és ebből közöltek részleteket. Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő ügyvédje közleményt juttatott el a 24.hu-hoz.
Vass Imre

2022. január 19. 16:13

Völner Pál ügyvédje szerint törvénytelen volt ügyfele megfigyelése,
követése és lehallgatása

Papp Gábor szerint a nyomozati iratok nem támasztják alá ügyfele bűnösségét. Az ügyvéd azt mondta a 24.hu-nak, úgy látja, a 444.hu által megszerzett dokumentumból nem derül ki, hogy Völner pénzt fogadott volna el Schadl Györgytől. Ezt maga a politikus tagadja is. Kiemelte, hogy a sajtóban megjelent anyagokat a 444.hu a saját ízlése szerint válogatta össze.

 

 

 

Az ügyvéd közleményében arra is kitért, hogy a korábbi hatósági tájékoztatástól eltérően már 2021. áprilisban folyt a nyomozás. Ezzel kapcsolatosan közölte: 

 

„Az Országgyűlési törvény, mint sarkalatos törvény rendelkezése és ezzel összhangban a büntető jogtudomány szerint országgyűlési képviselő ellen folyó büntetőeljárásban nem értékelhető bizonyítékként az olyan leplezett eszközből származó adat, amelyet az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése előtt szereztek be, ami azt jelenti, hogy Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztése előtti megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt.”

 

 

A legfőbb ügyész Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki. Polt Péter szerint megalapozott gyanú, hogy Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el Schadltól, akit már november elején letartóztattak. 

 

(24.hu)