Völner Pál és Schadl György intézett  vizsgaidőpontot Pintér Sándor egykori titkárságvezetőjének, aki ma ügyészként dolgozik

Bodnár Bence helyettes államtitkárként is dolgozott a belügyi tárcánál.
Kékes Viktória

2023. március 01. 07:35

Völner Pál és Schadl György intézett  vizsgaidőpontot Pintér Sándor egykori titkárságvezetőjének, aki ma ügyészként dolgozik

2021 őszén Kubatov Gábor, egy „belügyminisztériumi fontos ember”, és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is odatelefonált Völneréknek, hogy szükség lenne pár extra végrehajtói szakvizsga időpontra ismerőseinknek. Az egyik beprotezsált jelentkező Bodnár Bence volt – írja a Telex.

 

Völner 2021 szeptemberében hívta fel Pintér Sándor egykori titkárságvezetője érdekében Schadlt:

 

„Még egy név beúszott. (…) Valami Bodnár Bence nevű. Aki a BM egy fontos emberének a kabinetjében van”.

 

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára írásban utasította Szabó Imrét, a végrehajtói szakvizsgákat szervező Jogakadémia akkori vezetőjét, hogy biztosítson plusz vizsgaidőpontot a négy protezsált embernek. Ez meg is történt, és még azt is leegyeztették, hogy biztosan be tudjanak regisztrálni időben. Az október 14-i vizsga előtt pedig a vizsgabizottság egyik tagja, Jeney Orsolya, korábbi helyettes államtitkár még külön fel is hívta Völner Pált és Schadl Györgyöt, hogy „ki az, aki figyelmet érdemel”.

 

Bodnárról annyit lehet tudni, hogy a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkára volt 2018. és 2019. augusztus 31. között, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője pedig megerősítette a portálnak, hogy 2022. december 1-jétől a Legfőbb Ügyészség Közérdekvédelmi Főosztályán dolgozik ügyészként. A volt helyettes államtitkár tehát annál az intézménynél kapott állást sikeres pályázást követően, amely egy évvel korábban az ő érdekében is eljáró Schadl és Völner ellen emelt vádat.

Vélemények

mutasd mind