Völner Pál egy végrehajtói árverésen vásárolt meg egy 305 négyzetméteres nyergesújfalui ingatlant

A korrupcióval gyanúsított exállamtitkár az árverés után néhány hónappal továbbadta az ingatlant a fia által vezetett cégnek, így a házat a vagyonnyilatkozatában sem kellett feltüntetnie.
Kékes Viktória

2023. február 13. 09:52

Völner Pál egy végrehajtói árverésen vásárolt meg egy 305 négyzetméteres nyergesújfalui ingatlant

Két évvel igazságügyi államtitkári kinevezése után végrehajtói árverésen szerzett meg egy nyergesújfalui ingatlant Völner Pál, Varga Judit igazságügyi miniszter korrupcióval vádolt korábbi helyettese – értesült az rtl.hu.

 

A 305 négyzetméteres lakóház azonban nem sokáig volt a tulajdonában, július végén ugyanis továbbadta a fia cégének, ezzel elkerülve, hogy szerepeltetnie kelljen a vagyonnyilatkozatában. Néhány héttel a Schadl–Völner ügy kirobbanása előtt ők is megváltak az ingatlantól, a korrupciós botránnyal összefüggésben pedig a kft. jegyzett tőkéjével megegyező összeget, 3 millió forintot vettek zár alá a nyomozók.

 

A Völner Pál által megszerzett nyergesújfalui ingatlan árverése esetében nem tudni arról, hogy a licitálást megzavarta volna bármilyen leállás, máskor azonban volt arra példa, hogy nem volt zökkenőmentes a végrehajtói árverések folyamata. Egy igen egyszerű módszerrel ugyanis ismeretlenek befolyásolhatták a kar elektronikus árveréseinek eredményét. Ennek lényege, hogy a licit végéhez közeledve túlterheléses támadásokkal tették elérhetetlenné az árverési felületet, így annak, aki még időben tett ajánlatot, már nem kellett megküzdenie a magasabb összegű licitekkel. A rendőrség tájékoztatása szerint többen feljelentést is tettek emiatt, azonban a nyomozás soha nem járt eredménnyel.

 

A Völner-Schadl korrupciós üggyel kapcsolatos írásaink itt olvashatóak.

Vélemények

mutasd mind