Völner Pál: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy trágyadomb – újabb részleteket közölt a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagából a 444.hu

Ő már csak tudja. Szerencsére az Igazságügyi Minisztérium egyáltalán nem trágyadomb.
Cservenák Zoltán

2022. január 19. 08:50

Völner Pál: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy trágyadomb – újabb részleteket közölt a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagából a 444.hu

A Fidesz hivatali vesztegetéssel gyanúsított országgyűlési képviselője és időközben lemondott igazságügyi miniszterhelyettese, Völner Pál szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumában csupa lusta ember dolgozik.

 

„Az Emmi egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember”

 

– ezt mondta Schadl Györgynek Völner Pál a 444.hu által közölt nyomozati anyagok szerint egy alkalommal, amikor a Kásler Miklós vezette Emberminisztériumot szidta az állami fővégrehajtónak, Schadl Györgynek.

 

A 444.hu birtokába jutott a Központi Nyomozó Főügyészség 1734 oldalas nyomozati anyaga, ebből közölnek részleteket.

 

Völner Pál az ügyészség gyanúja szerint 83 millió forint kenőpénzt kapott Schadltől több részletben. A fővégrehajtó pedig összesen 884 millió forintot sarcolhatott ki bírósági végrehajtóktól kenőpénz formájában a nyomozati iratok szerint.

 

A 444.hu Völner-Schadl-ügyről készülő cikksorozatának második részében arról írnak, hogy Völnerék teljesen nyíltan beszéltek telefonon vesztegetésről és hivatali visszaélésről, mintha egyáltalán nem féltek volna a lebukástól.

 

Schadl egy alkalommal „névnapi ajándékként” emlegetett egy kis figyelmességet, amit átadott Völnernek. Az akkor még igazságügyi miniszterhelyettesként, az Orbán-kormány fontos emberének számító Völnernek egyébként nem volt névnapja, a nyomozati anyag szerint a tasakban 3 millió forint kenőpénz lapult.

 

A lap szerint ez volt a huszonegyedik, és egyben utolsó alkalom, hogy Völner pénzt kapott Schadltől.

 

Schadlt tavaly november 5-én fogták el, amikor épp Dubaiba készült feleségével. A 444.hu azt írja, náluk voltak diplomata-útleveleik is, amiket Szijjártó Péter külügyminiszter állított ki a részükre, annak érdekében, hogy a járvány idején is járhassanak külföldi rendezvényekre.

 

A cikkben azt is írják:

 

„Az ügyészség kiemelte, hogy nagy mennyiségű készpénzzel akartak távozni, ráadásul egy olyan országba, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye. Schadl ragaszkodott hozzá, hogy nem szökni próbált.”

 

Elképzelhető, hogy a Völner-ügyben sokat emlegetett „Gazda” mégsem fideszes felső vezető

 

A 444.hu szerint a nyomozati anyagból kiderül, Schadl több alkalommal „gazdámnak” szólított egy R. nevű, büntetett előéletű, 8 osztályt végzett férfit, de ő is így szólította Schadlt. Magyarán a „gazda” megszólítás oda-vissza járhatott többeknek a bűnszervezetben.

 

Volt olyan eset, amikor R.-től azt kérte Schadl, hogy segítsen egy ismerőse több százmilliós áfacsalási ügyét elsikálni, annak érdekében, hogy az ismerőséből ne legyen gyanúsított vagy vádlott. „Egy százast rögtön letétbe tudunk rakatni” 

 

– írták a nyomozati anyagban.

 

A 444.hu arról is beszámol, hogy Schadl az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével egy pályázatot szeretett volna kiíratni „csökkentett széndioxid kibocsátásával járó építőanyag gyártására”, amin ő indult volna egy céggel közösen, amivel Völner hozta volna össze.

 

A pályázat milliárdos tétel lett volna.

 

A teljes cikket érdemes elolvasni a 444.hu-n.