Völner felesége szerint azért foglalták le a 30 milliós Porschét, mert „ezek a rohadt patkány mocskok egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit”

A korrupcióval vádolt egykori miniszterhelyettes megnyugtatta az asszonyt: tudna olyat mondani, hogy „egy-két embernek meginogjon a széke”.
Kékes Viktória

2023. január 23. 10:07

Völner felesége szerint azért foglalták le a 30 milliós Porschét, mert „ezek a rohadt patkány mocskok egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit”

Még tavaly novemberben luxusterepjárót, sportautót, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat is lefoglalt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától. Az ügy vádirata szerint az ügyészség vagyonelkobzást kért Völner Pálnak a hozzátartozóinál zárolt vagyonára is. A hatóságok például egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglaltak Völner Pál fiától. Az autó alapára nagyjából 30 millió forint.

A Blikk most nyilvánosságra hozott néhány hangfelvételt a Völner-Schadl-ügy lehallgatási anyagai közül. Az egyiken például azt lehet meghallgatni, hogyan kérte Schadl György arra az intézőjét, hogy vigyen neki „egy hármast meg valami normális piát”, mert találkoznia kell a „barátjukkal”. Egy másikon pedig Völner felesége arról tájékoztatja Varga Judit volt helyettesét, hogy elvitték a Porschét:

 

V.: „Szia hívtál?”

Völnerné: „Igen, csak egy pillanatra. De igazából nem tudom. A Porschét azt elvitték.”

V.: „Elvitték, nagyon kedvesek.”

Völnerné: „Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.”

V.: „Lehet, hogy fogok is.”

Völnerné: „Ja, ja. Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!”

V.: „Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke.”

 

Egy másik hangfelvételből az is kiderül, hogy Völner szerint az EMMI egy trágyadomb, a közszférában pedig olyanokat gyűjtenek össze, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező irigy, rosszindulatú, lusta ember.

 

Tavaly ősszel emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Völner Pál, Varga Judit igazságügyi miniszter egykori helyettese ellen. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával, Varga Judit miniszter helyettesével. A vádhatóság azt állítja, hogy Schadl rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a fideszes politikusnak, aki ezért elintézett bizonyos dolgokat Schadlnek, felhasználva államtitkári és miniszterhelyettesi pozícióját. Mindezekre figyelemmel a vádhatóság azt kéri a Fővárosi Törvényszéktől, hogy – beismerés esetén – Völner Pált, aki 2021-ig az Orbán-kormány igazságügyi államtitkára és miniszterhelyettes volt, ítélje nyolc év börtönbüntetésre, 25 millió forint pénzbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra, valamint örökre tiltsa el minden jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól. Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét tíz év börtönre, tíz év közügyektől eltiltásra, 200 millió forint pénzbírságra ítéltetné el az ügyészség, és Schadl sem használhatná a jogi diplomáját semmilyen ezt igénylő munkakörben.