Völner: Én egész életemben tisztességesen dolgoztam, mindenkinek csak segíteni akartam

A korrupcióval vádolt egykori államtitkár mindent tagad, továbbra is kitart ártatlansága mellett.
Kékes Viktória

2023. május 23. 12:17

Völner: Én egész életemben tisztességesen dolgoztam, mindenkinek csak segíteni akartam

A komplett kormányzati propagandagyár sajtó hiánya mellett folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Völner-Schadl korrupciós ügy tárgyalása. Múlt héten a végrehajtók egykori főnöke, most az igazságügyi tárca volt államtitkára tett vallomást. Amint arra számítani lehetett, Schadl György után Völner Pál is ártatlannak vallotta magát, bírósági vallomásában a Telex tudósítása szerint azt mondta, a vádirat

 

„súlyosan valótlan és alaptalan, Schadl Györggyel nem álltam korrupciós kapcsolatban, készpénzt vagy más jogtalan előnyt tőle nem kaptam. Neveltetésemtől, életfilozófiámtól és több évtizede végzett munkámtól teljesen idegenek a vádiratban megfogalmazott pontok, feddhetetlenül végeztem munkámat”.

 

Völner szerint amit a vád korrupcióként értelmez, az csupán segítségnyújtás volt a részéről:

 

„egy képviselőnek mindig tágabban kell értelmeznie a munkáját, mindig bizonyítani kell a segítőkészségét. Talán ez a gondolatmenet segít megérteni, miért akartam a vádiratban megfogalmazott ügyekben segíteni. Én mint képviselő nem fordíthatok hátat a segítőkérőknek, segítenem kell, ha tudok. Ha a képviselő elkezd válogatni, előbb vagy utóbb mindenkinek hátat fordít, mert az úgy kényelmesebb”

 

Varga Judit egykori jobbkeze azt is elmondta újra, hogy nem igaz, hogy korrupciós kapcsolatot alakított volna ki Schadllal, pénzt nem kapott tőle.

 

„Beszélgetéseink anyagi része egyáltalán szóba sem kerülhetett. Volt egy olyan nexus közöttünk, ami egyúttal egy távolságtartást is jelentett, pont ennek a tiszteletnek a kapcsán, amit mindig érzékeltem tőle”.

 

A volt államtitkár ismét azt kérte a bíróságtól, hogy hallgassák meg egykori főnökét, valamint a végrehajtók kinevezéséért felelős személyeket, például a volt államtitkárokat, köztük Vízkelety Mariannt.