Völner-botrány: bruttó 3,9 millió forint lelépési pénzt kap a korrupciógyanú miatt távozó miniszterhelyettes

Ez még több is mint a 2–5 millió forint átlaga, amit az ügyészség szerint alkalmanként zsebre tett, ha el kellett intézni valamit.
Cservenák Zoltán

2021. december 09. 21:37

Völner-botrány: bruttó 3,9 millió forint lelépési pénzt kap a korrupciógyanú miatt távozó miniszterhelyettes

A lelépési pénz a jogszabály szerint jár a lemondott igazságügyi miniszterhelyettesnek. Völner Pál államtitkár háromhavi illetménnyel távozhat, a 24.hu számításai szerint 3,9 millió forintról van szó, ami akkor is az övé, ha bebizonyosodik róla, hogy korrupt.

 

A 24.hu kiérte az Igazságügyi Minisztériumtól, milyen juttatásokra számíthat még a lemondott Völner, hiszen akár a bent maradt szabadságait is kifizethetik, amennyiben eddig nem tudta kivenni mindet.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint Völner Pál a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől többször, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összeget kapott azért, hogy intézzen el ezt-azt neki az Igazságügyi Minisztériumban. Völner a bejelentést követően lemondott államtitkári posztjáról. Az ellenzék közben azt követeli, hogy a Varga Judit igazságügyi minisztert helyettesítő államtitkár az országgyűlési képviselői mandátumáról is mondjon le. Völner mentelmi jogának felfüggesztését már kezdeményezte a Parlament mentelmi bizottsága, a Fidesz-KDNP frakciója ezután jelezte: megszavazzák az ellenzéki kezdeményezést.

 

Völner Pál ügyvédjén keresztül eddig annyit közölt: nem követett el bűncselekményt, áll minden vizsgálat elé, ki is hallgathatják, együttműködik a hatóságokkal.