Voksra Váró és Iksz: új választási műsorok a Szeged Televízióban és a Szeged.hu-n

Az Iksz podcast, a Voksra Váró televízión és online is nézhető.
Szeged.hu

2022. január 28. 16:37

Voksra Váró és Iksz: új választási műsorok a Szeged Televízióban és a Szeged.hu-n

A 2022-es országgyűlésiképviselő-választás közeledtével politikai podcastot indít a Szeged.hu. Az Iksz a választásig hátralévő tíz szombaton jelentkezik. A körülbelül fél órás adásban magáról a választásról, a kampányról, ellenzékről, kormánypártról, komoly és komolytalan kihívókról, és minden olyan történésről eseményről „beszél”, ami fontos, ami érdekes – lehet.

 

A műsorvezető Garai Szakács László, akinek a munkáját rendre a Szeged.hu újságírói és a Szeged Televízió riporterei segítik.  

 

Az első adásban László Róberttel, a Political Capital választási szakértőjével „év eleji ismétlést” tartottunk arról, arról beszélgettünk mik a legfontosabb tudnivalók, mi mindenre kell odafigyelni az április 3-i voksoláson és addig mik a legfontosabb dátumok, időpontok a pártok, a jelöltek szempontjából.

 

Voksra Váró: hárman a kampányról

 

Ugyancsak 10 adással jelentkezik péntekenként 19 óra 30 perctől, a Szegedi Híradó után a Voksra Váró, a Szeged Televízió új választási műsora.

 

A nagyjából 40 perces műsorban egy politikai elemzővel, egy országosan ismert politikussal és egy helyi indulóval elemzi a kampányt, a legfontosabb történéseket, üzeneteket és az esélyeket a műsorvezető, Balogh Judit.

 

A Szeged Televízió hírigazgatója a műsorról azt mondta minden héten egyfajta összképet adnak Szeged, az ország és a kampány helyzetéről, hogyan áll az ellenzék és a kormánypártok. Balogh Judit elmondta, céljuk, hogy az ellenzék mellett a kormánypártok jelöltjeit is megszólítsák, sőt, úgy készülnek, hogy akár Márki-Zay Péter és Lázár János is vitázhat a stúdióban.

 

„Márki-Zay Péter csütörtökön kihívta nyilvános vitára Lázár Jánost. Nem tudjuk még, hogy mi lesz erre a válasz, de ha ez a stúdió lehetne a helyszíne, annak nagyon örülnénk” 

 

– fogalmazott a Szeged Televízió hírigazgatója.

 

A Voksra Váró első adásában, január 28-án 19 óra 30 perctől Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke, Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke és Mihálik Edvin, az ellenzék Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületében induló, közös országgyűlési képviselőjelöltje a vendég.