Vizitök okoz gondot a Holt-Maroson, ma este a Traviata kerül színre, világhíres a tápéi gyékény – Szegedi Híradó 2022. július 29-én

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2022. július 29. 19:00

Vizitök okoz gondot a Holt-Maroson, ma este a Traviata kerül színre, világhíres a tápéi gyékény – Szegedi Híradó 2022. július 29-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Milanóba és Bécsbe is eljutottak a Tápén szőtt gyékények. De nem a hagyományos szatyrok, kalapon, szőnyegek, mert ezeket olasz és francia dizájnerek tervezték át. A tápaiak bíznak benne, hogy hagyományuknak lesz piaca Európában.
  • Erdőkivágással, kazánprogrammal, az iskolákban fafűtésre való visszatéréssel próbálja a kormány csökkenteni a földgázfogyasztást. A pedagógusszakszervezetek szerint nonszensz az ötlet és attól tartanak, télen bezárhatják majd az iskolákat, a környezetvédők szerint pedig az eddig is rossz levegőminőség még súlyosabb problémát okozhat, még több halálos áldozattal.
  • A rezsicsökkentés csökkentése után Európa legmagasabb gázárát fizethetik a magyar háztartások, mivel még Berlinben is csak 550 forint egy köbméter. Orbán Viktor szerint az embereknek spórolnia kell, hogy ne lépjék túl az átlagos gázfogyasztást, aki pedig túllépi, az keressen annyi pénzt, hogy ki tudja majd fizetni a számlát.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!