Vivát, Mondolo, nagyon várjuk az új festést, avagy Lew Alcindor a vármegyeházáról megtekinti a Múzeumok éjszakája programjait – Szeged Podcast, 99. epizód

Garai Szakács László

2022. június 24. 19:32

Vivát, Mondolo, nagyon várjuk az új
festést, avagy Lew Alcindor a vármegyeházáról megtekinti a
Múzeumok éjszakája programjait – Szeged Podcast, 99. epizód

Kezdtük ezzel a sarokhármassal

 

 

annak apropóján, hogy posztoltam ezt

 

 

és ha már erről szó volt adásban, akkor beszéltünk egy kicsit az NBA-döntőről és Jimmy Butler vakmerő kijelentéséről.

 

Ezután jött a fő műsorszám: Ézsiás Tamással, a Mondolo Egyesület tagjával beszélgettünk arról, hogy sikerült nekik összegyűjteni azt a pénzt, amiből egy közel negyvenöt négyzetméteres festményt festenek fel a Szent-Györgyi Albert téri sikátorban a Hági Étterem „hátsó tűzfalára”. Hogy a szetávos fűtőművek után miért vágtak bele ebbe a festésbe, és miért pont így, arról is beszélt Tamás.

 

És mi volt még?

Nevezéktan, azaz miért van szükség valójában a vármegyézésre és a főispánozásra, innen valahogyan átkötöttünk a vasútépítésre meg arra, hogyan rontotta el a MÁV az áramvásárlást. Végül beszéltünk két mondatot a Múzeumok éjszakájáról is, és annak kapcsán újfent felhívtuk a figyelmet arra, hogy érdemes elmenni a Belvárosi Moziba is szombaton. Ugyanis a Móra Ferenc Múzeum új vadnyugati kiállítása adta nekik az apropót arra, hogy a Volt egyszer egy vadnyugat egy aláadásra visszatérjen Szegedre. Sergio Leone westernjét negyed hattól vetítik a Balázs Béla teremben.

 

Címlapon

mutasd mind