Visszatér a szürkeség, éjjel már eshet is

Hiába bíztam abban, marad mára is a gyönyörű napsütés, hamarabb ideértek a felhők. És ha novemberben befelhősödik az égbolt, akkor az szürkeséget is jelent.
Garai Szakács László

2022. november 15. 07:02

Visszatér a szürkeség, éjjel már
eshet is

Hétfő reggel, amikor megnéztem, mi várható ma, ugyanolyan napsütéses időjárásra számítottak a meteorológusok az akkori modellek alapján, mint a tegnapi. Ehhez képest ma már sokkal inkább a felhőkről szól minden: ennyit tud változni órák alatt az időjárás, tehát aki Dávid naptárazik, az... Dávid naptározzon továbbra is...

 

Ködben keltünk fel és ez a köd nehezebben oszlik ma fel, mint hétfőn, tovább marad borult a szegedi égbolt, valamikor a második cigarettaszünet környékén kezd kiderülni az ég, de ez is csak annyit jelent, egy kicsit látjuk sütni a napot. A levegő négy fokról kezd felmelegedni, a mai maximum tizenkét fok lesz, éjszaka nyolc fokban alszunk el, és ekkor már eshet is. a szél délkeleten kezd, elforog délig, sőt dél-délnyugatig, de ebben a nagy forgolódásban egyáltalán nem fúj hevesen.

 

A levegőminőség közepes, a pollenhelyzetben viszont nagy javulás van, már csak három allergén növény bosszantja az allergiásokat:

  • a parlagfű,
  • a ciprus- és tiszafafélék és
  • a fenyőfélék.

 

 

Hazarohanós, gyorsan bevásárlós időnk van.