Virtuális fotóalbumot készít a Móra Ferenc Múzeum vadnyugat-kiállításához kapcsolódva indiános és cowboyos régi képekből

Arra kérik az érdeklődőket, hogy akinek van olyan fotója, amelyen indián vagy cowboy jelmezben látható, ossza meg azt a múzeummal. A kezdeményezés célja, hogy egy virtuális fotóalbum készüljön ezekből a nosztalgikus fényképekből.
Rafai Gábor

2022. szeptember 26. 20:26

Virtuális
fotóalbumot készít a Móra Ferenc Múzeum vadnyugat-kiállításához kapcsolódva indiános
és cowboyos régi képekből

A középkorosztály és az idősebb korosztály tagjai közül bizonyára sokan öltöztek be gyermekkorukban, fiatalkorukban farsangkor cowboynak vagy indiánnak – vagy esetleg játszottak beöltözve „cowboyost” vagy „indiánost”. 

 

A Móra Ferenc Múzeum a cowboy-indián kiállítás kapcsán szeretné ezeket a képeket összegyűjteni és belőlük egy virtuális fotóalbumot készíteni.

 

Ezért várják azokat a fotókat, amelyeken indiánnak vagy cowboynak öltözött szereplők láthatóak. A fotók lehetnek régebbiek és frissebbek is, a lényeg, hogy megidézzék a fotók a cowboy-indián világot. 

 

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat földrajzi megkötöttségek nélkül. A fotóbeküldés pontos menetéről a Móra Ferenc Múzeum honlapján található bővebb információ.