Virággal, ünnepi műsorral és csöppnyi titokkal várták a szegedi nyugdíjas hölgyeket az ifjúsági házban

A nemzetközi nőnapon virággal várták és ünnepi műsorral szórakoztatták a szegedi nyugdíjasklubok hölgytagjait hétfőn délután az IH Rendezvényközpontban. Az önkormányzat hatszáz hölgyvendégét Kovács Tamás alpolgármester köszöntötte.
Rafai Gábor

2023. március 06. 16:40

Virággal, ünnepi
műsorral és csöppnyi titokkal várták a szegedi nyugdíjas hölgyeket az ifjúsági
házban

Az IH Rendezvényközpontba érkező hölgyeknek a bejáratnál Kovács Tamás, Ménesi Imre, Mészáros Tamás, Avramov András és Tóth Károly önkormányzati képviselők egy-egy szál szegfűvel kívántak boldog nőnapot.

 

Elsőként Tóth Ildikó, az önkormányzat idősügyi referense lépett az IH színpadára, elmondta, nagy öröm számára az, hogy a két hónapos kényszerbezárás alatt is sikerült együtt tartani a szegedi nyugdíjas közösséget. 

 

A Senior Center az energiatakarékosság miatt ugyan az év első két hónapjában nem nyithatott ki, ám számtalan szabadtéri programot szerveztek a városban. 

 

Többek között városi séták során együtt ismerkedtek Szeged műemlékeivel, fotós sétát tettek a Holt-Maros partján. A legnépszerűbb program a vadasparki látogatás volt, ahová olyan sokan jelentkeztek, hogy csak öt csoportban tudták megszervezni a látogatást.

 

– Két hónap után ismét kinyitott a Senior Center, szeretettel várunk ezután is minden szegedi nyugdíjast, sok foglalkozás és rendezvény lesz a következő hónapokban – mondta Tóth Ildikó.

 

 

– Azt gondolom, hogy a nők nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben, a városházán is azt érezzük, sokszor fontosabb és értékesebb munkát végeznek, mint mi, férfiak. Úgy tűnik, igaz az a gondolat, hogy minden sikeres férfi mellett ott áll egy nő. Bár Szegeden ez éppen fordítva működik: nálunk számtalan önkormányzati intézményt és városi céget vezetnek hölgyek, nagy szaktudással és sikeresen – mondta az alpolgármester.

 

Kovács Tamás arról is beszélt, nemcsak a munkában teremtenek értéket a nők, hanem abban is, hogy ők tartják össze a mikroközösségeket, a családokat. 

 

– A nők az egészség, a biztonság és békesség megteremtői a családban is. Ők teremtik az életet is – mondta, majd egy titkot is elárult a közönségnek, hamarosan bővül a családjuk, reményeik szerint a fiuk után egy kislány hoz majd újabb boldogságot odahaza.

 

A közönség óriási tapssal üdvözölte Kovács Tamás bejelentését.

 

– Nemcsak egy napon kell ünnepelni a nőket, hanem egész évben segíteni, tisztelni és támogatni mindannyijukat – mondta végül az alpolgármester.

 

A köszöntéseket követően meglepetés műsorral várták a hölgyeket. 

 

Három férfi minden nőért címmel táncdalokkal és vidám jelenetekkel szórakoztatta a vendégeket Kecskeméti Róbert, Ott József és Kovács Róbert.

 

Mindezt rengeteg humorral, nevetéssel és ismert slágerekkel fűszerezve – hatalmas sikerrel.

 

 

Vélemények

mutasd mind