Virággal köszöntötték a hölgyeket a rókusi toros minifesztiválon

A borús, hűvös idő ellenére is sokan eljöttek szombaton délelőtt a tavasz első szabadidős közösségi rendezvényére Újrókuson. Ménesi Imre önkormányzati képviselő toros minifesztiválján a hölgyeket hagyományosan most is virággal köszöntötték.
Rafai Gábor

2023. március 11. 13:43

Virággal köszöntötték a hölgyeket a rókusi toros
minifesztiválon

A városrész önkormányzati képviselője, Ménesi Imre több mint tíz éve találta ki, hogy az Újrókuson élőknek helybe hozza a Búvár-tó partjára a szegedi fesztiválszezon első tavaszi nagyrendezvényét, a toros fesztivált, pontosabban annak kicsinyített mását. 

 

A népszerű rendezvényt kezdettől fogva összekötik a nőnappal, ilyenkor köszöntik a városrészben élő hölgyeket is egy-egy szál virággal.

 

– Ha már ezt a kis fesztivált március elején rendezzük, akkor nem maradhat el az sem, hogy ilyenkor felköszöntsük a nőket – mondta Ménesi Imre.

 

 

 

A Búvár-tó szomszédságában az idén is lovaskocsizással várták a környéken lakókat és fellépett a Peter&Pan duó is.

 

Délben – hogy a családok együtt lehessenek és ne kelljen főzni ma a háziasszonyoknak – disznótoros ebédre is meghívták a résztvevőket.

 

Így mindenki saját maga is meggyőződhetett arról, hogy még mindig Rókuson sütik a legfinomabb kolbászt.

 

Szabó Sándor országgyűlési képviselő megszokott vendége a tavaszi rendezvénynek, az idén is elsők között köszöntötte a nőket, mindazért, amit az év 364 napján tesznek a férfiakért, a családért, vagy a munkahelyen és a közéletben. 

Címlapon

mutasd mind