Virággal is köszöntötték a hölgyeket a rókusi toros minifesztiválon

Sokan eljöttek a hideg idő ellenére is szombaton délelőtt a tavasz első szabadidős közösségi rendezvényére Újrókuson. Ménesi Imre önkormányzati képviselő toros minifesztiválján a hölgyeket virággal is köszöntötték.
Rafai Gábor

2022. március 12. 14:40

Virággal is köszöntötték a hölgyeket a rókusi toros
minifesztiválon

A városrész önkormányzati képviselője, Ménesi Imre több mint tíz éve találta ki, hogy az Újrókuson élőknek helybe hozza a Búvár tó partjára a szegedi fesztiválszezon első tavaszi rendezvényét, a toros fesztivált, pontosabban annak kicsinyített mását. 

 

A népszerű rendezvényt kezdettől fogva összekötik a nőnappal, ilyenkor köszöntik a városrészben élő hölgyeket is egy-egy szál virággal.

 

A Búvár tó szomszédságában az idén is lovaglással, arcfestéssel, lufi hajtogatással, és lovaskocsizással várták a környéken lakókat. 

 

Délben – hogy a családok együtt lehessenek és ne kelljen főzni ma a háziasszonyoknak – disznótoros ebédre is meghívták a résztvevőket.

 

– Hosszú idő után ismét együtt lehetünk. A járványveszély miatt két év is kiesett az életünkből, így most nagy az öröm, hogy ismét együtt lehetünk és itt, ezen a rendezvényen köszönthetjük a hölgyeket – 

 

mondta Ménesi Imre, a városrész önkormányzati képviselője, aki azt is elárulta, már készülnek arra is, hogy május utolsó hétvégéjén a megtartsák a hagyományos gyermeknapot itt, a tó partján.

 

 

Szabó Sándor országgyűlési képviselő megszokott vendége a tavaszi rendezvénynek, az idén is elsőként a nőket köszöntötte, mindazért, amit az év 364 napján tesznek értünk férfiakért, a családért, vagy a munkahelyen és a közéletben.

 

– Szerencsére ismét lehet közösségi programokat szervezni, ami már mindenkinek nagyon hiányzott. A rókusiak összetartó közösséget alkotnak, és ez nagyon fontos, hiszen a kis közösségekből tud egy város, egy ország építkezni, ettől leszünk erősek. Öröm, hogy Szegeden sok ilyen összetartó közösség alakult ki az elmúlt évek során – 

 

mondta Szabó Sándor, majd vörös szegfűvel köszöntötte a megjelent hölgyeket. 

 

Szabó Sándor idén ajándékot is hozott az itt élőknek: hetven – többek között fogkrémet, tusfürdőt, hajsampont és folyékony szappant tartalmazó – tisztasági csomagot osztott szét a megjelentek között.

 

Délben pedig mindenki saját maga is meggyőződhetett arról, hogy még mindig Rókuson sütik a legfinomabb kolbászt.