Vilmos herceg a tanév idejére Windsorba költözik családjával

Azért, hogy a gyermekei hétköznapi életet élhessenek.
Garai Szakács László

2022. augusztus 22. 20:51

Vilmos herceg a tanév idejére
Windsorba költözik családjával

Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő minél zavartalanabb, hétköznapi életet és nevelkedést szeretne biztosítani három gyermekének, ezért döntöttek amellett, hogy átmenetileg elhagyják a jelenleg lakhelyükként szolgáló londoni Kensington-palotát. A család a II. Erzsébet királynő lakhelyétől, a windsori kastélytól tíz percnyi sétára található négyszobás Adelaide-házba költözik be. Katalin hercegnő családja szintén Berkshire megyében, a közelben él.

 

Vilmos herceg három, iskolás korú gyermeke az Ascot melletti Lambrook magániskolában kezdi meg a tanévet. A BBC szerint a kilencéves György, a hétéves Charlotte és a négyéves Lajos iskoláztatása évente megközelítőleg 50 ezer fontba (24 millió forintba) kerülhet. Az iskola prospektusában „első osztályú oktatást” és kiváló lehetőségeket ígér diákjainak, akiknek a többi között 25 méteres úszómedence, golfpálya, gyümölcsöskert és erdős terület is a rendelkezésükre áll – lehet, nekik ez jelenti a hétköznapiságot.

 

A palota közleménye hangsúlyozta, hogy a cambridge-i herceg és hercegnő továbbra is fő lakhelyeként tekint a London szívében lévő Kensington-palotára, és megtartják kelet-angliai, norfolki házukat is.

 

Az Adelaide-házat 1831-ben építették IV. Vilmos király feleségének, Adelaide királynénak. A ház a XX. század közepén Peter Townsendnek adott otthont, aki a brit légierő egykori pilótájaként, majd VI. György király lovászmestereként szolgált, emellett II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek volt közeli bizalmasa és rövid ideig jegyese is.

 

(MTI)