Villanybiciklikkel bővül a Lime Szegeden: száz új mobilitási pontot is ki kell hozzájuk alakítani

Elvileg alig két hét múlva a rollerek mellett villanybicikliket is lehet bérelni Szegeden. A szolgáltatást nyújtó cég szempontjából az egyik legsikeresebb város Szeged, ahol sokan veszik igénybe a szolgáltatást, és rollerekkel kevés a gond.
Bod Péter

2022. július 21. 12:36

Villanybiciklikkel bővül a Lime
Szegeden: száz új mobilitási pontot is ki kell hozzájuk alakítani

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester azt mondta, a Lime már tavasszal jelezte, villanybiciklikkel szeretné bővíteni szegedi kínálatát. Az önkormányzat nem gördített akadályt a fejlesztés elé, de ellentétben a használatban lévő 330 rollerrel, a villanybicikliket nem lehet akárhol letenni a városban a használat után.

 

A tervek szerint ennek a 90 elektromos kerékpárnak száz mobilitási pontot állítanak fel városszerte, és ezekről lehet elhozni, és ezekre lehet visszavinni a bicikliket. A rollerek kölcsönzési szabályai nem módosulnak.

 

A villanybiciklik bérlésének céldátuma augusztus elseje, de Nagy Sándor hozzátette: hivatalos információjuk nincs a pontos kezdésre, ami valamikor augusztusban indulhat.

 

Szegeden a Lime-okkal kapcsolatos háttérszolgáltatást a város közlekedési társasága végzi a kezdetek óta. Az SZKT szállítja el a rossz helyen hagyott rollereket, végzi az akkuk töltését és cseréjét. Más magyarországi városokhoz képest az itteni Lime-szolgáltatással kapcsolatos gondok száma ennek betudhatóan is alacsonyabb – mondta az alpolgármester.