Villámgyorsan eltüntették a Facebookról a Fidesz által támogatott és hatalmasat bukott jászberényi jelölt oldalát

A Fidesz Jászság nevű oldalon pedig több napnyi posztot töröltek, ahol a papíron független jelöltre való szavazásra buzdítottak.
Kékes Viktória

2023. január 17. 10:54

Villámgyorsan eltüntették a Facebookról a Fidesz által támogatott és hatalmasat bukott jászberényi jelölt oldalát

A Telex vette észre, hogy Besenyi Orsolya még a végeredmény bejelentése előtt törölte a politikusi Facebook-oldalát.

 

A mindenre gondoló fideszes propagandagépezet nem csak a jelölt oldalát tűntette el, de a Fidesz Jászság Facebook-oldalán is kiüresedtek a tőle származó posztok. Különösen vicces, hogy a „hajrá Orsi”-s kommentek ugyanakkor megmaradtak alattuk.

 

Fotó: Facebook

A vereségre emlékeztető posztok kipucolása nem is maradt észrevétlen, egy kommentelő nem rejtette véka alá a véleményét:

 

„Na mivan fidkányok, eltűntettek mindent, ami a bukást mutatja? Ne lássák a hívek, mekkora zakót kaptatok? Nem is volt választás, mi? Nem veszítettetek, csak ti fordítva szoktatok nyerni. Látjátok, ennyit (se) értek...még az ársapis cucc is kevés volt. Mi azért emlékeztetünk majd titeket újra, és újra”.

 

Pedig rendesen bevetették a közösségi médiát a Fidesz által támogatott jelölt győzelméért: Besenyi Orsolya hirdetései novembertől futottak a Facebookon, a politikus 667 ezer forintot hirdetett el, amiből 140 hirdetésre futotta. Novemberben Jászberény többet érdemel néven egy olyan Facebook-oldal is elstartolt, amelyen 600 ezret költöttek hirdetésre, és ahol egyebek mellett Márky-Zay Péter dollárbutykosokkal kitömött embereivel riogatták a helyieket. 

 

Nem jött be: vasárnap kétharmados győzelmet aratott Budai Lóránt ellenzéki polgármesterjelölt a településen. Az ellenzéki szövetség, a Közösen Jászberényért képviselőjelöltjei pedig mind a tíz egyéni körzetben győztek. A szövetségben a DK kivételével minden ellenzéki párt részt vett.