Világpolitikai potentátok gratulációit zsebelhette be Orbán Viktor: Lukasenka és a kínai és a török külügyminiszter is forró gratulációját küldte Budapestre

Vlagyimir Putyin gratulációja után gyorsan zárkóznak fel a Fidesz szempontjából fontos nagyhatalmak.
Garai Szakács László

2022. április 05. 08:17

Világpolitikai potentátok gratulációit
zsebelhette be Orbán Viktor: Lukasenka és a kínai és a török
külügyminiszter is forró gratulációját küldte Budapestre

„Wang Yi kínai és Mevlüt Cavusoglu török kollégám is telefonon gratulált ma választási győzelmünkhöz, melynek mértéke és jelentősége sok ezer kilométerrel odébb is világosan látszik” – közölte szokásos magabiztossággal Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

 

 

Felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét hétfőn Benjamin Netanjahu korábbi izraeli miniszterelnök. Az első gratuláló, még a választás éjszakáján, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök volt. Narendra Modi indiai miniszterelnök a twitteren, Karl Nehammer osztrák kancellár, Aleksandar Vučić szerb elnök, Andrej Plenković horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök telefonon fejezte ki gratulációját.

 

De gratulált Orbán Viktornak Aljakszandr Lukasenka is, hivatala közleményt küldött Budapestre.

 

„Az újraválasztás fontos jele annak, hogy az emberek támogatják és bíznak a nemzeti érdekek védelme mellett elkötelezett politikában, függetlenül az országra nehezedő külső nyomás erejétől” – olvasható a köszöntőben.