Világbajnok szegediek erőemelésben és íjászatban – Aréna, 2022. október 24.

Világcsúcsokat döntöttek a szegedi Deli Team versenyzői az erőemelő világbajnokságon: összesen öt világbajnoki címet nyertek Szlovákiában a hétvégén. Deli Tamás ráadásul 37 és fél kilogrammal döntötte meg az eddigi világcsúcsot. De szó lesz még íjászvilágbajnokról, Ótott Csanádról, a görkorcsolyázó Gardi Dominikáról is.
Szilágyi Dóra

2022. október 25. 15:19

Világbajnok szegediek erőemelésben
és íjászatban – Aréna, 2022. október 24.
  • Aki csak az eredményt látta a szombati Veszprém–Szeged kézilabda szuperrangadó után, azt gondolhatja, simán nyert a hazai csapat. Ez azonban nem így volt. Hektikus meccsen, két piros lap, nyolcgólos hátrányból egygólos különbség – így kapott ki végül a Pick Szeged 31–26-ra.
  • Aranyérmes lett a történelmiíjász-világbajnokságon Ótott Csanád. Az Aréna vendége a háromszoros magyar bajnok és a Dorozsmai Íjászok Baráti Körének edzője, Gardián Lajos.
  • Magyarország egyik legjobb görkorcsolyázója a szegedi Gardi Dominika. A Tornado Team versenyzője már Argentínában van, idén ott rendezik meg a világbajnokságot, ahol a világ tíz legjobbja közé jutna. Dominika előtte még ott volt az Etelka sori sportcsarnokban rendezett országos eseményen: értelmi fogyatékos és ép sportolóknak szervezett közös versenyt a szegedi Tornado Team és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.
  • A szegedi úszók öt érmet szereztek a veszprémi hosszútávúszó medencés országos bajnokságon: a felnőttek között Olasz Anna és Vas Luca ketten összesen egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet nyertek. Gasztány Mira korosztályában bajnok lett, Pádár Nikolett pedig bronzérmes.

 

Nézze meg az Arénát, a Szeged Televízió heti sportmagazinját!