Viktor, hol vagy? – minden eddiginél nagyobb élőláncot formálva tüntettek a tanárok mellett és a kormány ellen Budapesten

Több mint 10 kilométeres élőlánccal fejezték ki szolidaritásukat a demonstrálók a fővárosban, miközben országszerte sztrájkolnak a tanárok.
Kékes Viktória

2022. október 27. 10:32

Viktor, hol vagy? – minden eddiginél nagyobb élőláncot formálva tüntettek a tanárok mellett és a kormány ellen Budapesten

„Október 27-én ismét hatalmas élőlánccal mutatjuk meg, hogy nem tűrjük tovább a hatalom megfélemlítő lépéseit, az oktatási rendszer további leépítését és annak romokban hagyását” 

 

– ezt írták a szervezők a Facebookon, amikor október 27-én reggel háromnegyed 7-től háromnegyed 9-ig tartó élőláncot hirdettek Budapesten a pedagógusokért.

 

A diákszervezetekből alakult Egységes Diákfront hívószavát rengetegen meghallották, és miközben országszerte sztrájkolnak a tanárok, Budapesten még soha nem látott nagyságú, 10 kilométeres élőlánc állt össze a tanárokért:

 

Amint a Telex videóin is hallható, az elhaladó autók közben folyamatosan dudáltak, ezzel is kifejezve szolidaritásukat. 

 

Az akciót követően a diákok a Grundot énekelve indultak el az iskolákba. Közben Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja reggeli sajtótájékoztatóján elmondta: a vasárnapi tüntetésnek meglett az eredménye: tegnap este kaptak levelet Maruzsa Zoltán államtitkártól, ebben újabb egyeztetésre hívja őket november 7-re. Ezen kívül parlamenti vitanap is lesz november 2-án. Nagy azt is bejelentette, hogy a következő egységes sztrájknap november 18-án lesz.

 

Címlapfotó: Telex