Vidám Nők kérésére épült kutyafuttató Dorozsmán

Egy kicsivel több mint egymillió forintból alakítottak ki kutyafuttatót Kiskundorozsmán, a Jerney utca és a Málna utca kereszteződésénél lévő üres területen. A létesítményt hamarosan használhatják környékbeli kutyások.

2020. október 10. 16:47

Vidám Nők kérésére épült kutyafuttató Dorozsmán

Fodor Antal, a városrész önkormányzati képviselője a kutyafuttató megépítése kapcsán elmesélte, az ötlet a márciusban alakult, több mint 30 tagot számláló dorozsmai női klub, a Vidám Nők klubja alakuló ülésén merült fel. Ők keresték meg a két dorozsmai képviselőt az igényükkel. A városrésznek 11 ezer lakosa van, és nincs olyan közterület, ahol szabályosan el lehetne engedni a kutyákat póráz nélkül.

„Mivel hölgyekről van szó, ez egy nagyhatalmú klub és ezért a településrész másik képviselőjével, Mihálffy Bélával a képviselői alapunkból közösen, fele-fele arányban finanszíroztuk a beruházást” 

– mondta mosolyogva Fodor Antal.

A képviselő szerint nagyon sok helyen megépíthették volna a kutyafuttatót, több alkalmas terület is van Kiskundorozsmán. Végül azért dönttek a Jerney utca és a Málna utca kereszteződésében lévő üres terület mellett, mert ezen a részen vannak emeletes társasházak, és az azokban lakó kutyatartók számára a legfontosabb egy ilyen létesítmény.

Az október elején elkészült, közel hatszáz négyzetméteres kutyafuttató teljes költsége 1,2 millió forint. Már csak a szemetesek és a padok kihelyezése van hátra, hogy teljes legyen a beruházás, de a kutyatulajdonosok már így is használhatják.

Fodor Antal elmondta, a városrészben egyre intenzívebb civil élet bontakozik ki. Ezt mutatja a Dorozsmai Angyalok kezdeményezése a járvány első szakaszában, vagy éppen a Vidám Nők klubjának a kutyafuttatóra vonatkozó igénye.

Most pedig szintén civil kezdeményezés indult a Dorozsmai út és a Szegedet elkerülő 502-es út körforgalmának kétsávosítására.

A kezdeményezést aláírásgyűjtéssel is megtámogatták, az íveket már több mint ezren írták alá. A Kiskundorozsmai Településrészi Önkormányzat ezzel kapcsolatban már elfogadott egy határozatot, amiben felkérik az utat fenntartó Magyar Közút Zrt.-t, szélesítse ki a körforgalmat. Ezt szeretnék nyomatékosítani az összegyűlt aláírásokkal. A képviselő bízik abban, hogy kérésük meghallgatásra talál, hisz ez a beruházás nem csak a szegedieknek és a dorozsmaiaknak jelent segítséget, hanem a Szegeden kívüli települések, többek között Bordány, Üllés, Zsombó és Forráskút lakosainak is. 

Vélemények

mutasd mind