Vezetett, de ki is kaphatott volna a Grosics: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 3–3 (2–1)

A Csabát oda-vissza – ez a feljutásban reménykedő Szeged-Csanád Grosics Akadémia-szurkolók másik vágya minden szezonban, amikor egy osztályban játszik a két város csapata. Ez most már biztosan nem jön össze.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 04. 20:10

Vezetett, de ki is kaphatott volna a Grosics: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 3–3 (2–1)

Az félidő első harmada a taktikai tapogatózásé volt, egyik csapat sem esett a másiknak. Az első negyedóra lényegében említésre méltó esemény nélkül zajlott le, ennek ellenére a kilátogató szurkolók nagyon jól érezték magukat. Amennyire nem történt semmi odáig, annyira hirtelen jött az első gól:

 

a 20. perc végén Bíró lőtt hatalmas kapásgólt a pipába, 1–0,

 

Nem hagyta magát a Békéscsaba, Czékus rontotta el a szegedi örömöt a 32. percben, amikor 20–22 méterről leadott lövése utat talált a kapuba, miután megpattant egy védőn, szerencsétlen gólt kapott a Grosics, 1–1.

 

Nem zuhant össze a Grosics az egyenlítő gól után, a nyáron Szolnokról érkező Pintér Ádám a 16-os környékéről nagyon fölé lőtt, de a 39. percben Bíró összehozott egy tizenegyest, mivel csak szabálytalanul tudták megállítani büntetőterületen belül. 

 

A 11-est maga vállalta Bíró, be is lőtte, 2–1 volt a 40. percben.

 

A fordulás után azonban kicsit az öltözőben maradtak a szegediek, és másodszor kaptak szerencsétlen gólt: az 51. percben Puskás Gábor odafutott, de neki nem csak a füle jutott, hanem a labda és egy gól, ami szintén a blokkot követően vágódott a hálóba, 2–2.

 

A 70. percben ráijesztett a több ezres szegedi közönségre a Békéscsaba: korszerű, gyors akció végén Yasin közelről belőtte, 2–3 volt oda. Molnár-Farkasnak korábban voltak nagy védései, most tehetetlen volt.

 

A 84. percben aztán visszakapott valamit a Grosics a sorstól. A másodpercekkel korábban beálló Haruna szögletet követően fejelte a kapuba a labdát, első labdaérintéséből gólt szerzett a csatár, 3–3.

 

Ezután a Békéscsaba – érthető módon – tördelte a játékot, sőt a sors ismét rámosolygott a Grosicsra, amikor a 89. perc környékén Kitl szabadrúgása a felső lécről vágódott le, és nem a hálóban kötött ki.

 

A végén mindkét csapat elégedett lehetett, a Békéscsaba az 1 ponttal, a szegediek meg azzal, hogy a két szerencsétlen csabai találat után kétszer szerencsésen kerülték el a gólt. Ugyanakkor teljesen elégedettek nem lehetnek a hazaiak, hiszen a feljutáshoz az ilyen meccseket valószínűleg nyerni kellene.

 

(Fotó: szeged-grosicsakademia.hu)