Veszélyes játékot játszik a Fidesz és a Mi Hazánk: Toroczkai pártja gyűjti az oltásellenes szavazókat, a kormánypárt pedig hallgat

Egyre inkább úgy tűnik, az oltásellenes tematikával masírozna az országgyűlésbe a Mi Hazánk Mozgalom. A Fidesz hallgat, így joggal gondolhatjuk, úgy számolnak, a szélsőjobboldali párt bejutása inkább nekik kedvez, mint az ellenzéknek.
Cservenák Zoltán

2022. január 23. 14:47

Veszélyes játékot játszik a Fidesz és a Mi Hazánk: Toroczkai pártja gyűjti az oltásellenes szavazókat, a kormánypárt pedig hallgat

Videóriportban tárja föl a Mi Hazánk Mozgalom oltásellenes politikáját és a Fidesz viszonyát a szélsőjobboldali párthoz a 444.hu

 

A lap szerint szembetűnő, hogy miközben a Momentum, MSZP, DK, Párbeszéd, Jobbik, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjait már akkor oltásellenességgel vádolta az Orbán-kormány és a Fidesz, ha szót emeltek a kínai vakcina gyengébb hatékonysága miatt, a Mi Hazánk Mozgalom nyíltan kimondott oltásellenességéhez semmilyen hozzáfűznivalója sincs a hatalomnak. 

 

Sőt, Toroczkai László rendszeres szereplője közmédia adásainak, ami a pártja mérete alapján egyáltalán nem lenne indokolt, főleg, ha azt nézzük, az egységes ellenzék tagjait mennyire nem hívják a közmédia műsoraiba.

 

Toroczkai László, aki 2006-ban például sokkal radikálisabban tüntetett az akkori kormány ellen, manapság mindössze békés felvonulásokat szervez a kormány szerinte „oltási terrorja” és „covid-diktatúrája” ellen.

 

Nem véletlenül tartják sokan a Fidesz szatelitpártjának a Mi Hazánk Mozgalmat, hiszen eddig nagyjából ugyanazt mondták a kormánynak fontos dolgokról – például migrációról és a melegekről –, mint a Fidesz, csak radikálisabban.  

 

Még a radikális jobboldali Budaházy György is azt mondta 2019 májusában:

 

„Azt gondolom, hogy ami hibát elkövet a Mi Hazánk, hogy kvázi a Fidesz forgatókönyve szerint működik és jött létre és funkcionál. A Fidesznek az az érdeke, hogy valaki ellenőrizze a nemzetieknek ezt a radikális részét, mert ő úgy sem tudja maga alatt tartani ezt a közeget”.

 

Tehát maga Budaházy György állította lassan három éve, hogy a Mi Hazánk működése a Fidesz hasznára van.

 

A 444.hu videójában elhangzik: az oltásellenes tematikával a Mi Hazánk akár képes lehet megugrani a parlamentbe jutás 5 százalékos küszöbét.

 

Bár az oltásellenes tematikával a Mi Hazánk a Fidesztől is elvihet szavazatokat, ha a Toroczkai-párt bejut a parlamentbe, akár a mérleg nyelve is lehet a törvényhozásban. Így viszont előfordulhat, hogy bent ül majd az országgyűlésben egy oltásellenes párt, amivel a győztesnek rendre meg kell egyeznie.

 

A lap egyébként megkérdezte Toroczkait, kötne-e koalíciót az ellenzékkel vagy a Fidesszel. Toroczkai úgy válaszolt: Kizárt.

 

A 444.hu videójából az is kiderül, hogy Toroczkai László kérlelhetetlenül oltásellenes, sőt, a szegedi Egyetem Televízió adásában azt az ismert összeesküvéselméletet hangoztatta, miszerint a Microsoft-alapító amerikai milliárdos, Bill Gates laborjában készítették a koronavírust.

 

A 444.hu videójában van még egy szegedi szál: a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője, Német Ferenc. Német az adásban megköszönte Toroczkai Lászlónak, hogy visszafogottan tüntetnek a járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések, köztük az oltás ellen.

 

A lap újságírói szerint ritka, hogy bármely (covid-)diktatúra képviselője megköszöni a visszafogott tüntetést a diktatúra ellen lázadóknak.

 

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy bejut-e a Mi Hazánk a parlamentbe, de ha igen, akkor kénytelenek lesznek minden eszközzel harcolni az országgyűlésben az oltás és a járvány elleni védekezéssel szemben, ami nagyon veszélyes játék is lehet.

 

Érdemes megnézni a 444.hu videóját!

 

(444.hu)