Vesmás Péter építész vezeti a Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportját

A mai alakuló ülésen szavaztak erről. Majd a sajtótájékoztatón a szeretetről beszéltek.
Garai Szakács László

2023. február 28. 18:50

Vesmás Péter építész vezeti a
Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportját

A Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) a szeretet hozta Szegedre. Szeretettel szerettek volna köszönteni minket abból az alkalomból, hogy megalakult a MMA szegedi regionális munkacsoportja. Kiss János, az MMA alelnöke arról beszélt hét regionális munkabizottságot hívtak életre, ami „fantasztikus dolog. Szegeden az ötödik regionális munkacsoport alakult meg.”

 

Krisztin Tibor professzor, az MTA Szegedi Területi Bizottságának elnöke arról beszélt a köszöntőn, hogy az MTA az 1960-as években hozta létre területi szervezeteit, 1961-ben a vidéki egyetemi városok közül először Szegeden, segítve ezzel az akadémia küldetésének megvalósítását. A szegedi bizottságnak hosszú ideje működik művészeti szakbizottsága, aminek a Szegeden dolgozó MMA-tagok szinte mindegyike aktív résztvevője, emellett a testület székháza folyamatosan otthont ad képzőművészeti kiállításoknak is.

 

Tájékoztatók (fotók: Szabó Luca)

 

A szegedi regionális munkacsoportot vezető Vesmás Péter építész arról beszélt, a vezetésével kiépülhet az MMA szegedi bázisa. – A művészettel szeretnénk foglalkozni, egy kicsit szélesebb körben, nemcsak Szegeden, hanem a vármegyében is, sőt Szerbiában és Romániában is. A munkacsoport az MMA minden tagozatát képviseli majd – mondta Vesmás, aki kijelentette, beszállnak a helyi kulturális életbe, jelentsen ez bármit is.

Címlapon

mutasd mind