Verseny a vásárlókért: egymilliárd forintból újult meg a Szeged Plaza

Két éve láttak hozzá a Szeged Plaza felújításához, két ütemben végezték el a szükséges munkákat, egymilliárdot költöttek rá. Sokkal szebb lett.
Bod Péter

2021. november 12. 18:45

Verseny a vásárlókért: egymilliárd
forintból újult meg a Szeged Plaza

Szeged elsőként megépített bevásárlóközpontja felújítását több ütemben végezték. A feladatot bonyolította, hogy a plázát egyetlen percre sem zárták be. A koronavírus-járvány a munkákban némi kompromisszumra kényszerítette a bevásárlóközpont tulajdonosát, az Indotek Groupot – mondta el a pénteki megnyitó ünnepségen Pintyőke Marcell, a cégcsoport marketing vezetője.

 

Első ütemben a mintegy 18 ezer négyzetméternyi belső tér megújításának láttak neki, és alapos rekonstrukción esett át a 400 férőhelyes mélygarázs is. A második ütemben a pláza külső homlokzata kapott új, a korábbinál sokkal modernebb és tetszetősebb külsőt. Mindez hozzávetőlegesen egymilliárd forintba került.

 

 

Emlékszem a Szeged Plaza építéséről szóló döntésre, és arra, hogy sok vita övezte a tervet – mondta el megnyitóbeszédében Nagy Sándor Szeged fejlesztési ügyekért felelős alpolgármestere. Felidézte, sokan kételkedtek akkoriban, hogy szükség-e van a városnak bevásárlóközpontra, de ez a vita már régen eldőlt – tette hozzá.

 

 

Szükség volt a pláza korszerűsítésére, ez vezette a tulajdonosokat. Minden ingatlan esetében időről időre eljön az a pillanat, amikor a tulajdonosok a felújítás mellett döntenek – hangzott el az alpolgármesteri beszédben.

 

A Szeged Plaza esetében a végeredmény magáért beszél. A modern kor igényeinek megfelelően újult meg az épület. A város kereskedelmében verseny van, ami jó a fogyasztóknak és a szegedieket szolgálja

 

– üdvözölte a pláza megújítását Nagy Sándor, aki reményét fejezte ki, hogy ennek a versenynek csak nyertesei lesznek, legyenek azok az üzletek és a vásárlók.

 

A nagyobbrészt magyar tulajdonban álló Indotek Group hazánkban közel negyven kereskedelmi egységet működtet, köztük tizennyolc plázát. Jellemzően a megyeszékhelyeken, de ezek mellett a fővárosban is – mondta Pintyőke Marcell marketing vezető.

 

A Szeged Plazában jelenleg ötven bérlő szolgálja ki a vásárlókat, ezek száma az elmúlt két évben növekedett, és mint kiderült: újabb üzletek nyitásával számolnak a jövőben. Pintyőke Marcell reményét fejezte ki, hogy a megújuló pláza nem kizárólag bevásárló-, hanem szórakoztatóközpontja is lesz Szegednek.

Tovább olvasom