Vérfürdő Hamburgban: hét embert lelőttek a Jehova Tanúi városi központjában

Hét ember meghalt, legkevesebb nyolcan pedig megsebesültek Hamburgban, amikor valaki lőfegyverrel behatolt a Jehova Tanúi helyi központjába és tüzet nyitott a bent lévőkre csütörtök este az észak-németországi város Alsterdorf nevű negyedében.
Hollósi Zsolt

2023. március 10. 06:58

Vérfürdő Hamburgban: hét embert lelőttek a Jehova Tanúi városi központjában

Holger Vehren hamburgi rendőrségi szóvivő szerint – írja a Bild nyomán a Népszava – a riasztás este 9 óra 15 perckor futott be, a kivezényelt rendőrök pedig még hallottak egy lövést, amikor a helyszínre értek. A helyszínt, a Deelbögét és a környező utcákat lezárták, mindenkit arra kértek, hogy kerülje el, a mobiltelefonját pedig csak veszélyhelyzetben használja, nehogy túlterheljék a hálózatot.

 

Tizenhét olyan embert, aki bent volt az épületben, de sebesülés nélkül vagy karcolásokkal megúszta a támadást, a kivonuló tűzoltók mentőállomásán láttak el.

 

A Bild úgy tudja, hogy a támadás hetedik áldozatát nem a földszinten, hanem az emeleten találták meg, de egyelőre nem világos, hogy a támadóról van-e szó. Annak, hogy egy támadó esetleg elmenekült volna a helyszínről, nem észlelték semmiféle jelét. Bár egy rendőrségi tweet szerint indítékról egyelőre nem tudni, a Bild szerint ámokfutásra gyanakszanak.

 

A Hamburger Abendblatt szerint a Jehova Tanúi központjában este 7 órakor kezdődött egy szertartás, amely két órával később, 9 óra 8 perc körül lövésekkel ért véget. A város legutóbb 1996. november 10-én látott ehhez hasonló vérfürdőt, akkor egy lányokat futtató férfi és társai hatoltak be egy bordélyba a Budapester Strassén és végeztek két emberrel.

 

Peter Tschentscher hamburgi főpolgármester egy tweetben azt írta, sokkolja, ami történt, és részvétét nyilvánítja az áldozatok hozzátartozóinak.