Vendégségben címmel állítanak ki a Móra Ferenc Múzeumban a Belvárosi Rajzkör alkotói

Első alkalommal rendez kiállítást közösségi terében a Móra Ferenc Múzeum. A Belvárosi Rajzkör tizenkilenc alkotója mutatkozik be az április végéig látható tárlaton.
Rafai Gábor

2022. március 09. 19:30

Vendégségben címmel állítanak ki a
Móra Ferenc Múzeumban a Belvárosi Rajzkör alkotói

A rendhagyó kiállítás megnyitóján szerdán délután Szatmári Csilla, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa köszöntötte a látogatókat. Elmondta, a múzeum úgynevezett közösségi terében korábban csak a kiállításra érkező vendégek pihentek, beszélgettek. Az épület felújítása után azonban ennek a térnek is igyekeztek új funkciót keresni, így esett a választás arra, hogy a jövőben rendszeresen itt mutatkozhatnak be különféle szegedi alkotóközösségek. Elsőként Pataki Ferenc festő- és grafikusművész szabadiskolájára, a Belvárosi Rajzkörre esett a választás.

 

A rajzkör idén lépett tizenkilencedik évfolyamába. A Károlyi Galériában művésztanárok vezetésével rendszeres képzőművészeti oktatás folyik: amatőr, ifjúsági és haladó csoportokban tanulhatnak rajzolni és festeni a növendékek. Az ő munkáikból nyílt most kiállítás. 

 

 

– Valójában a múzeum minden egyes tere, közösségi tér, hiszen az egész épület a közösségé – mondta megnyitójában Kozma József. 

 

A kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke egy nappalihoz hasonlította a kiállítás helyszínét, hiszen a nappalink falát otthon is képekkel aggatjuk tele.

 

– Ez a múzeum közösségi nappalija, ahol a jövőben szintén képek, műalkotások fogadják majd a pihenni vágyó látogatókat. Eddig a rajzkör tagjai csak a saját maguk örömére festettek, rajzoltak, immár a szegediek is örülhetnek a kész alkotásaiknak itt, a múzeumban – mondta Kozma József.

 

A Vendégségben című tárlaton közel két tucat alkotást tekinthetnek meg a látogatók április 30-ig a múzeum nyitvatartási idejében, naponta 10 és 18 óra között.

 

Kiállítók:

Boldizsár Gábor

Börcsök Zsuzsanna

Dobay Teréz

Dudás Mónika

Gátfalviné Balogh Pálma

Iványiné Szalontai Anikó

Kálmán János

Kincses Ágota

Kovács Tápai Annamária

Krasznai Barbara

Lázár Éva

Lisovszki Márta 

Magyar Mihály

Molnár Géza

Olasz Attila

Pál Éva

Pataki Ferenc

Perényiné Borsa Anikó

Rusz-Rácz Ildikó