Végre hivatalos: Nemesi Pál a Fidesz jelöltje

Bartók Csaba coming outolt. Bartók Csabásan.

2019. július 12. 17:56

Végre hivatalos: Nemesi Pál a Fidesz jelöltje

Noha az elejétől tudni lehetett, hogy ez a helyzet, valamiért nem merték bevallani. Hogy ciki-e ez a kapcsolat, és ha igen, akkor kinek, azon ne gondolkodjunk, fölösleges. Járnak, az elejétől fogva jártak, és októberig biztosan járnak is.

Viszont azt ne hagyjuk szó nélkül, mennyire fölkészületlen, tájékozatlan a szegedi Fidesz elnöke.

  • Bartók Csabának fogalma sincs arról, hogy párttársai szavazták le a Parlamentben Szabó Sándor szegedi MSZP-s képviselő költségvetési módosító indítványát a déli Tisza-hídról, amely lehetőséget adott volna arra, hogy az előkészítő munkálatok megkezdődhessenek. Bartók két, Csongrád megyei, igencsak érdekelt párttársa, B. Nagy László és Lázár János ott sem volt a szavazáson az ülésteremben. Ehhez képest feltételül köti Nemesinek a harmadik híd megépítését – ezzel egyébként a milliárdos is folyamatosan kampányol, igaz, ő is abban bízik, végre tényleg megépíti az állam a hidat, amit Orbán Viktor is „párszor” megígért már.
  • Botka László polgármester tízezer forint szociális támogatást ad minden szegedi nyugdíjasnak és kisgyermekes családnak, gyermekenként. Ehhez képest Bartók azt követeli, hogy Nemesi, ha polgármester lesz azonnal adja vissza a tizenháromezer forintos támogatást. Nincs mit visszaadni, ilyen támogatás sosem volt. A Fidesz heteken át nem tudott mit kezdeni Botka László bejelentésével, folyamatosan támadták, hamar kiderült az is, nem fogják megszavazni, aztán egyszer csak nagy lendülettel kitalálták, legyen tizenháromezer forint. Csakhogy ezzel és azzal, szerintük honnan lenne még plusz háromezer forint nem foglalkozott a közgyűlés, azaz senki nem vett el semmit senkitől. A tízezer forintos támogatást pedig Szentistványi István tartózkodása mellett elfogadta a közgyűlés.
  • Nemesinek a bartóki összefogásért még egy dolgot kell vállalnia, mondjuk ezt roppant könnyű teljesítenie: el kell határolódnia az illegális bevándorlástól és mindent meg kell tennie a határ védelméért, és azért, hogy Orbánék egyik legnagyobb pénzügyi bulija, a kerítés megmaradjon. Ezt körülbelül olyan könnyű megcsinálni, mint Besenyő Istvánnak támogatni az otthonszülést.

Innen indul hát a nyilvánosság előtt is ez a házasság. Bartók Csaba persze nem lenne Bartók Csaba, ha nem mondott volna valami Bartók Csabához méltót. Íme:

„Fideszként és Nemesi Pálként azon vagyunk, hogy a különbségeket közös nevezőre hozzuk.”

Hogy mennyire lesz hiteles független polgármesterjelölt Nemesi Pál? Emiatt sem kell aggódni. Semennyire. De ez eddig is így volt. Annyi történt csupán, hogy most már a NER-ben, a Fidesz sajtójában is „van papír” arról, hogy a milliárdos a Fidesz polgármesterjelöltje Szegeden.

Rögzítsünk még valamit, ami már akkor vicces volt, amikor először leíródott, illetve elhangzott a bemutatkozó sajtótájékoztatón:

„Nemesi Pál vagyok, Szeged független polgármester-jelöltje.
Független.
...akit senki sem fog dróton rángatni.”

A drót megrándult – hivatalosan is.