Végre egy jó hír, egy hónapja nem volt ilyen erős a forint

A forint árfolyama augusztus 5-e, péntek reggel is folytatta az egész héten látott erősödést, az euróval szembeni árfolyam fél 10 körül 394 alatt járt. Az euróval szembeni árfolyam több mint egy hónapja nem volt ilyen erős, utoljára június végén lehetett 394 alatti számokat látni.
Vass Imre

2022. augusztus 05. 13:42

Végre egy jó hír, egy hónapja nem volt ilyen erős a forint

A forint a dollárhoz képest is jelentősen erősödött, péntek reggel 385 alá. A forint a dollárral szemben szintén bő egy hónapja nem teljesített ilyen jól.

 

A forint erősödése mögött a dollár gyengülése állhat – illetve talán az, hogy az elmúlt hét meglehetősen eseménytelen volt, a magyar gazdaságpolitika nem borzolta a befektetők kedélyét.

 

Az árfolyam erősödésének bőven van tere, a forint kisebb-nagyobb kilengésekkel év eleje óta trendszerűen gyengül, az euróval szemben a 350-es szintről 416 fölött is járt július elején. Ezzel a forint jelentősen alulteljesített a többi régiós devizához képest. 

 

A magyar gazdaság a befektetők szemében sérülékenynek tűnik, az államadósság magas, az Európai Bizottsággal fennálló viták miatt pedig Magyarország nem fér hozzá az uniós forrásokhoz. A kormány ígérete szerint a vitás kérdések megoldás jó úton jár, még idén érkezhetnek uniós pénzek az országba.

 

Forrás: hvg

Címlapon

mutasd mind