Végleg bezár a Kölcsey utcai Spar: a tulajdonosok szerint a jövőben nem működtethető eredményesen

A Spar Magyarország szerint nem újdonság, hogy költségracionalizációs okokból áruházat zárnak be.  A Kölcsey utcai üzlet megszűnését egyesek szerint felgyorsíthatta az a fejlemény is, hogy a közelben, a Dugonics téren az egykori Domus Áruház épületében július elején megnyitotta negyedik szegedi üzletét az Aldi, de a társaságtól kapott válaszlevél szerint más okok állhatnak a háttérben.
Rafai Gábor

2022. szeptember 28. 09:13

Végleg bezár a
Kölcsey utcai Spar: a tulajdonosok szerint a jövőben nem működtethető
eredményesen

Megkérdeztük a Spar Magyarországot, mi indokolja belvárosi szupermarket bezárását és mi lesz az ott dolgozókkal?

 

„Az áruházak bezárásnak témaköre nem tekinthető extrém jelenségnek sem a Spar esetében, sem a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi szektor egészét tekintve. A Spar Magyarországnál üzleti gyakorlat a portfólió éves szintű eredményességi felülvizsgálata, melyből fakadóan több olyan évünk is volt már, amikor költségracionalizációs okokból áruházat zártunk be. Az idei évben ez a felülvizsgálat azt mutatta, hogy a Szeged, Kölcsey utca 11. alatt működő Spar szupermarket már nem működtethető eredményesen a továbbiakban, aminek következtében ezen üzletegységünk október 3-án lesz utoljára nyitva. Az érintett munkatársakat értesítettük a döntésről és két fő kivételével minden kollégánknak ajánlottunk állást más üzletegységeinkben.”

 

– írta válaszlevelében Maczelka Márk, a vállalat kommunikációs vezetője. A válaszából arra lehet következtetni, hogy nem elsősorban a konkurencia közeli megtelepedése, sokkal inkább az elszabaduló rezsiköltségek, a drasztikusan emelkedő energiaárak és növekvő bérleti költségek miatt döntött úgy a társaság, hogy a jövőben nem üzemeltetni ezt az üzletet, ahol legtöbbször kígyózó sorok várakoztak a pénztárak előtt. Így nem valószínű, hogy kihasználatlanság miatt kerülne rá a lakat. 

 

Aki még szeretne itt vásárolni, az legkésőbb hétfőn este 8 óráig megteheti.