Végig csak futottunk az eredmény után: PPD Zagreb–Pick Szeged 26–24 (14–10)

A Szeged az első félidőben kritikán alul teljesített mind a védekezésben, mind a támadásban. A második félidőben egy kicsit összekapta magát a Pick, de ez csak arra volt elég, hogy néha egy-egy gólra felzárkózzon. A Szeged teljesítményéről mindent elmond, hogy csak egyszer, 1-0-nál vezetett az egész mérkőzésen.
Vass Imre

2022. február 17. 22:45

Végig csak futottunk az eredmény után: PPD Zagreb–Pick
Szeged 26–24 (14–10)

A hazaiak kezdtek jobban (4-1), ezért a magyar bajnoki címvédő vendégek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor már a kilencedik percben időt kért, majd cserékkel próbálkozott. Ezt követően sem változott a játék képe, a zágrábiak pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek (8-3). A Szeged egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, Mikler Roland egyre jobban védett, azonban a hajrá a frissebbnek, összeszedettebbnek tűnő horvátoknak sikerült jobban és a szünetben 14-10-re vezettek.

 

A második felvonás elején Mirko Alilovic érkezett a vendégek kapujába, az ő védéseire alapozva csapata hamarosan visszazárkózott egy gólra. Többször is az egyenlítésért támadhatott a Szeged, de egyszer sem járt sikerrel, a játékából hiányzott a kellő gyorsaság, így az 54. percben megint hárommal jobban álltak a szinte alig hibázó, remekül védekező házigazdák. A hátralévő időben felváltva estek a gólok, így a szegediek végül váratlan vereséget szenvedtek.

 

A hazaiaknál Sandro Obranovic hét, Ivan Cupic hat gólt lőtt, a magyar válogatott Leimeter Csaba öt lövésből egyszer sem talált be. A vendégeknél Miguel Martins ötször, Mario Sostaric négyszer volt eredményes. A szegedi kapusok közül Alilovic hét, Mikler hat védéssel zárt.

 

A két csapat 18. egymás elleni BL-meccsén tíz szegedi siker és három döntetlen mellett ötödször győztek a horvátok.

 

A hat győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a fehérorosz Meskov Bresztet fogadják.

 

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:

HC PPD Zagreb-PICK Szeged 26-24 (14-10)

EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló, Arena Zagreb, 600 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).

HC PPD Zagreb: Slavic – Cupic 6/2,  Leimeter, Obranovic 7, Musa 1, Kavcic 3, Mandic 2. Csere: Ivic (kapus), Gojun, Srna 5, Grahovac, Sipic, Cavar 1/1, Vistorop 1. Vezetőedző: Ivica Obrvan.

PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Henigman, Mackovsek, Bánhidi 3, Frimmel 2, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, Garciandía 2, Radivojevics 1/1, Bodó 3, Martins 5, Henigman, Gaber 2, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 4, ill. 2 perc

Hétméteres: 5/3, ill. 4/3

 

Fotó: pickhandball.hu