Vége az átalányáramnak a Mars téri piac nagycsarnokában: annyit fizetnek az árusok, amennyit fogyasztanak

Almérőket szereltek fel az asztalok egy részénél, így a hústermékek miatt elektromos berendezéseket használók csak a fogyasztásuk után fognak fizetni.
Szabó Luca

2023. március 08. 17:00

Vége az átalányáramnak a Mars téri
piac nagycsarnokában: annyit fizetnek az árusok, amennyit
fogyasztanak

Az energiaárak elszállása miatt korábban már ledes világító testeket is felszereltek a csarnokban, most pedig néhány árusító asztal kapott mérőszekrényt, amelyekkel a villamos áram fogyasztását a bérlők egyedileg tudják mérni. A piac területén egyelőre huszonkét helyen van ily módon áramvételezési lehetőség, de az igények szerint bővíthető a kör.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

A Szegedi Városkép és Piac Kft. eddig az asztalok bérleti díján belül, átalánydíjként állapította meg a villamos energiáért fizetendő összeget, a mostani fejlesztéssel az újonnan épített piacokon már előre betervezett lehetőséget teremtettek meg. A huszonkét fogyasztásmérővel ellátott helyeknek egyelőre csak egy része lekötött a megszokott bérlők által, ezek a vállalkozók többnyire hústermékeket árusítanak, de Rácz Attila piacigazgató szerint így például a fénytechnikai eszközöket forgalmazó kisvállalkozók is kaphatnak lehetőséget. Az érintett árusok egyelőre még saccolni sem tudják, hogy az almérő felszerelésével csökken, vagy nő a költségük, ez majd akkor derül ki, amikor a mért fogyasztásuk után az első számlákat megkapják.

Vélemények

mutasd mind