Védjük meg vasárnap a gyermekeket! – Ceglédi Zoltán jegyzete

Holnapután duplán (triplán) voksolunk: lesz egy általános országgyűlésiképviselő-választás és egy népszavazás is. A megfelelő helyre húzott ikszekkel megvédhetjük a magyar gyerekeket... Például a gyűlölettől.
Ceglédi Zoltán

2022. április 01. 10:58

Védjük meg vasárnap a gyermekeket! –
Ceglédi Zoltán jegyzete

A népszavazási papíroson ehhez mindent tessenek beikszelni. Az igent és a nemet is, két, egymást metsző vonallal. Csak így lehet biztosan érvénytelen a szavazat.

 

Minden karikába 1-1 iksz, aztán persze még rajzolhatnak bármi csúnyát vagy pedagógiait, ami eszükbe jut.

 

Muszáj megvédeni a gyerekeket az ostoba homofóbiától, megvédeni őket a transzfóbiától, megvédeni őket attól, hogy a kormányzás hiányosságait és bűneit egy pusztító gyűlöletkampánnyal tudják leplezni. Most az érvénytelen szavazat alkalmas arra, hogy a gyerekeknek ne kelljen elhallgatásban, szégyenben élniük – és ne tegye céltáblává a hatalom azokat a felnőtt százezreket sem, akik nem a „hagyományos”, elvárt heteroszexuális párkapcsolat kizárólagosságát élik.

 

Az a veszély, amelyre hivatkozva a Fidesz népszavazást hirdetett, Magyarországon nem is létezik.

 

Valószínűleg máshol sem igazán, de itt pláne. Nincs szó gyermekek összeesküvésszerű, tömeges és titkos nemváltó átműtögetéséről, nincs szó iskolai „homoszexuális propagandáról”. Nincs szükség erre a népszavazásra. Olyan, mintha a nyári kánikula közepén parancsolnának ránk vastag kabátot, kötött kesztyűt, mondván, máshol hideg van, és hátha itt is esik ötven fokot a hőmérséklet. Nem fog. Nincs szükség aztán azért sem erre a népszavazásra, mert a mindenkori kormány is képes szabályozni a vonatkozó ügyeket, ezt a NER is megtette, méghozzá szűkkeblű, kirekesztő, kifejezetten semjéni, tehát gonosz módon. Emberi életek mennek tönkre, maradnak a szekrényben miattuk. Nincs miért szigorítani tehát, pont enyhíteni kéne.

 

Kifejezetten kérem tehát a tisztelt ellenzéki szavazókat, meg persze a jólelkű kormánypártiakat, hogy népszavazzanak érvénytelenül. Legyen tiszta helyzet, hogy 2016 után ismét nincs érvényes és eredményes végeredménye egy vegytiszta gyűlöletre építő népszavazásnak. Hátha leszoknak erről végre.

 

A gyermekvédő vezérgondolat pedig annak, aki akarja, viszi a kezét a további papírokon is. Igen, a listás szavazatnál is simán megállja a helyét a kérdés: melyik párt/pártszövetség védi meg a gyerekeket? Úgy értem, kisgyerekként a mélyszegénységben az éhezéstől, a fűtetlen lakásban didergéstől, vagy rossz családi környezetben a bántalmazástól... Ki védi meg aztán kamaszként a leszakadástól és elkallódástól? Ki védi meg a megelőzhető betegségektől? A háborútól, és amennyire lehet, annak következményeitől? Melyik kormányfőjelölt, milyen parlamenti többség biztosít ilyen egészségügyet, oktatást, szociális ellátórendszert, melyik tud ilyen külpolitikát, közteherviselést? Sőt, áll ez az egyéni képviselőjelöltre is: melyikükről hiszi vagy tudja, hogy ha a gyereke miatt el kell érnie a politikust, akkor ezt megteheti? Ha kérdez vagy kér a képviselőjétől valamit, akkor az a legjobb tudással és szándékkal jár el?

 

 

Nagyon jó, hogy Orbán Viktor ezt a szempontot tette meg a legfontosabbnak mind közül. Kérdés, hogy saját rendszere mennyiben felel meg ennek, és szintén kérdés, kihívói mit és mennyiben tudnak jobban vagy másként ebben a dimenzióban. 

 

Két dolog mindenesetre biztos:

  1. a gyermekek valódi védelme csak a népszavazást érvénytelenítő dupla iksszel valósul meg,
  2. érdemes akár mindenféle pártszimpátiát félretéve, csak a gyerek felől szemlélni a jelölteket és ajánlatokat, mondjuk ezzel a kérdéssel: szeretné azt, nyugodt lenne, ha ő lenne a gyereke osztályfőnöke?

 

Ha rábízná azt, aki önnek az életénél is fontosabb, rábízhatja az országot is.