Városházi esték: megéri beülni Varsányi Anna új vígjátékára

Olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatón derültek ki nagyon fontos részletek a darabról. Az Esküvő után július elején látható háromszor a városháza udvarán.
Városházi esték: megéri beülni Varsányi Anna új vígjátékára

A legfontosabbal kezdődött az IH-ban az olvasópróba, így én is ezzel kezdem:

 

boldog születésnapot, Szilágyi Annamária!

 

A darab rendezőjét a helyszínen Kolonics Erika, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatója köszöntötte fel. Majd az ünnepelt gyorsan a kezébe vette az irányítást, bemutatva színésztársait – Fekete Gizit, Csorba Katát, Kárász Zénót és Rédei Rolandot – és rögvest kezdetét is vette Varsány Anna vígjátékának próbája.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

A darab ismert leírása a következő:

 

„amikor felgördül a függöny, Nóra menyasszonyi ruhában egy papírzacskóba lélegzik, ugyanis pánikrohama van. Mögötte egy lagzi romjai. Az anyja, Klárika igyekszik megnyugtatni, ez azonban nem sokat javít a lány állapotán. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a szűk család: Laci, az újdonsült férj, Enikő, az anyja és Imre, a menyasszony apja. Imre elújságolja, hogy befizeti a fiatalokat egy rendhagyó nászútra Kazahsztánba és a fiatalokhoz a szülők is csatlakoznak majd. A hír hallatán a boldogság nem határtalan. Szép lassan kiderül, hogy mi köze is van a családnak Kazahsztánhoz és a szereplőknek – a felszín alatt – egymáshoz. Természetesen senki sem az, aminek látszik...”

 

  • De akkor ki kicsoda valójában?
  • Miért jobb egy kazah nászút egy Maldív-szigetekinél?
  • Hogyan lehet használt óvszereket újrahasznosítani?
  • Mire jó még az aranyérkenőcs?

 

Varsányi Anna könnyű nyári darabjában minden kiderül.

 

A vígjátékot július 4–6-án játsszák este fél kilenctől a városháza udvarán. Ha esik, akkor az IH-ban lehet a darabon nevetni.

 

Jegyeket elővételben 3990, az előadás napján 4490 forintért lehet vásárolni az IH jegypénztárában, az előadás előtt egy órával a helyszínen, de a legegyszerűbb neten megvenni, ott napokra bontva böngészhet a helyek között:

 

Érdemes lesz megnézni ezt a „csodálatos kompániát” – Szilágyi Annamária mondta ezt így, magukról; remek darabbal indul a városházi esték nyolcadik évada.

 

Alkotók

 

Enikő: Fekete Gizi

Klárika: Szilágyi Annamária

Imre: Kárász Zénó

Nóra: Csorba Kata

Laci: Rédei Roland

 

Súgó: Almási Gyöngyi

Rendezőasszisztens: Kerek Mónika

Rendező: Szilágyi Annamária

Címlapon

mutasd mind