Van VAR, használták, jól, de a meglepetést nem a videózás okozta: Argentína–Szaúd-Arábia 1–2

Majd hat ponttal továbbmennek Messiék, hangzik most az optimista argentin drukkerek vélekedése. Ehhez Mexikót és Lengyelországot kell majd legyőzni, ha már az arabokat nem sikerült.
Garai Szakács László

2022. november 22. 13:31

Van VAR, használták, jól, de a meglepetést nem a videózás okozta:
Argentína–Szaúd-Arábia 1–2

Argentína–Szaúd-Arábia 1–2 (1–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Lusail Iconic Stadion, Lusail, C csoport, 1. játéknap. Vezette: Slavko Vinčić, asszisztensek: Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič (szlovének).

Argentína: Martínez – Otamendi, Tagliafico (Acuña, 71.), Molina, Romero (Lisandro Martínez, 59.), Gómez (Álvarez, 59.), Di María, Paredes (Fernández, 59.), De Paul, Messi, Lautaro Martínez. Szövetségi kapitány: Lionel Sebastián Scaloni.

Szaúd-Arábia: Al Owais – Al Shahrani, Al Bulayhi, Tambakti, Abdulhamid, Al Faraj (Al Abid, 45+4., helyette Al Amri, 88.), Al Dawsari, Kanno, Al Malki, Al Shehri (Al Ghannam, 78.), Al Brikan (Haitham Asiri, 89.). Szövetségi kapitány: Hervé Jean Marie Roger Renard.

Gól: Messi (10. – 11-esből), illetve Al Shehri (48.), Al Dawsari (53.).

Sárga lap: Al Malki (67.), Al Bulayhi (75.), Al Dawsari (79.), Abdulhamid (82.), Al Abid (88.), Al Owais (92.).

 

A csoportkör első játéknapján megvan az első meglepetés: Argentína argentin módon bukta el a legkönnyebb meccsét a csoportban.

 

Pedig az első félidő után az volt az érzése az embernek, hogy ha nem is olyan könnyedén, mint az angolok Iránt, de szép lassan, módszeresen kitömik majd Messiék a szaúdiakat. Ekkor dolgozott a VAR-szoba becsülettel és jól: a tizenegyest videóbíró nélkül soha egyetlen bíró nem fújta volna be, ahogy az is valószínű, hogy Messi kiugrásánál lettek volna olyan játékvezetők, akik középre mutattak. Majd a második félidő elején öt perc alatt elhülyéskedték a mérkőzést az argentinok. Al Shehri munkás gólt lőtt, minden egyes centiért megharcolt a tizenhatosig, ott meg úgy rúgta el, ahogy ilyenkor jellemzően a kis csapatok csatárai rúgják el: fülön rúgta a labdát, ami természetesen kötényben megy el, meg is pattan még egyszer a kapus előtt, aki élete végéig nem érte volna el ezt a labdát. Ahogy a másodikat sem: Al Dawsari átlövésébe még bele tudott kapni Martínez, de ez csak arra volt elég, hogy lelassítsa a lövést.

 

Ezután a meccs egyre inkább elkezdett hasonlítani az argentinok Kamerun elleni meccsére az olaszországi vb-ről, még 1990-ből: majd valahogy lesz valami. De aztán nem lett semmi. Akkor csoportharmadikként továbbosontak, és egészen a döntőig mentek, ahol, ugye, Brehme berúgta a tizenegyest ellenük. Most csoportharmadikként nem lehet továbbjutni, kétszer kell nyerni, innentől ez a kiindulási alap a továbblépéshez.

 

 

Mindenesetre az első mémek máris megvannak:

 

A C csoport másik mérkőzésén:

A C csoport állása:

 

  1. Szaúd-Arábia 3 pont
  2. Lengyelország 1 pont
  3. Mexico 1 pont
  4. Argentína 0 pont