Van olyan település, ahol nem kell spórolni: hatmilliós jutalmat kapott Solymár fideszes polgármestere

A városvezető már fel is használta a pénzt.
Kékes Viktória

2022. december 14. 10:07

Van olyan település, ahol nem kell spórolni: hatmilliós jutalmat kapott Solymár fideszes polgármestere

Éppen egy hónapja derült ki, hogy Fót fideszes polgármestere, Vass György hatmilliós jutalmat kaphat azért, mert – saját bevallása szerint –nyereségesen vezeti az önkormányzatot. A pluszpénzt Vass végül mégsem kapta meg: Gulyás Gergely a kormányinfón világossá tette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tartja helyesnek az ilyen magas összegű bónuszt, így a fóti városvezető saját maga vette le azt a napirendről. (Nyugi, tavaly szemrebbenés nélkül zsebre vágta a pénzt – a szerk.)

 

A 24.hu most arról ír, hogy solymári kollégája nem ijedt meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter rosszalló szavaitól. A szintén fideszes Szente Károly nemcsak felvette, de már el is költötte a pénzt: családi háza hiteltörlesztésére használta fel. 

 

Szente egyáltalán nem tartja problémásnak, hogy felhasználta a jutalmat. Indoklása szerint

 

„Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van. A vállalkozásaink száma történelmi rekordot döntött (1838 db), az adóbevételünk szintén”.

 

Ezen felül a település komoly energiamegtakarítási programokat, pályázatokat hajtott végre az elmúlt években, ezért a polgármester szerint könnyebben vészelik majd át az energiaválságot.

 

A jutalmat megszavazó testületi ülés jegyzőkönyve szerint a pénzügyi bizottság fideszes elnöke ezzel érvelt a bónusz megszavazása mellett:

 

„Egy jó polgármester akkor végzi jól a dolgát, ha pályázatokon indul, ha kezeli a válsághelyzetet, mint ahogyan a vízhiánykor is történt. Ugyanakkor most látszik igazán az energetikai korszerűsítésének szüksége, amelyet a polgármester úr már idejekorán felismert, és évekkel korábban meg is kezdett a településen”.

 

Úgy tűnik főszerkesztőnk a fején találta a szöget: „a fideszes polgármesterek valahogy mindig különbek, jobban dolgozók, nekik valahogy jár a jutalom. Eközben Botka Lászlónak soha nem jutott eszébe, hogy bármilyen bónuszt vegyen fel Szegedtől. Véletlen? Aligha! Vajon azért van ez így, mert rosszul dolgozik? De akkor miért polgármester húsz éve?”