Van, aki már nem bírta, 23 év után hagyta ott a pedagógusi pályát a tanárnő

Majdnem negyed évszázadott tanított Berta Beáta. A budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban, ma adta be felmondását. A közösségi oldalán azt írta ilyen körülmények között nem tud tanítani, nevelni és a diákoknak példát mutatni.
Vass Imre

2023. január 23. 18:33

Van, aki már nem bírta, 23 év után hagyta ott a pedagógusi
pályát a tanárnő

A pedagógus azt írta bejegyzésében: „A mai napon – 23 év tanítás után – beadtam a lemondásomat. Az elmúlt időszak történéseinek egyenes következménye ez a döntés. A kollégáim kirúgása, a januárban belengetett teljesítményalapú bérezés, illetve a polgári engedetlenséget egészen a tanév végéig, augusztus elejéig „büntethetővé” tevő, éjjel kihirdetett rendelet volt az utolsó csepp.”

 

A tanárnő úgy érzi, ő „elment a falig”. „Az ügy közös, és ebbe bele kell férnie, hogy én úgy érezzem, a jelenlegi helyzetemben „elmentem a falig”, azaz iskolán belül a cselekvési lehetőségek határáig. Ha közös az ügy, kell, hogy legyenek sokan, akik – ha eddig nem is tették – intézményen belül vagy onnan kilépve kezdenek cselekedni. Számomra ezt jelenti az összefogás és a szolidaritás.” – írta.

 

Berta Beáta azt írta, nincs B terve, nem tudja mit fog csinálni „amíg „benn vagyok, nem is fog, mert lefoglal az, amit szeretek, amit szerettem csinálni: a tanítás. De egy ideje ezt már lehetetlennek érzem: „leadni az anyagot” lehet, de tanítani, nevelni, példát mutatni a diákoknak ilyen körülmények között nem tudok, mert ehhez szükségem van az önbecsülésemre is."

 

„Köszönöm a sok támogatást, amit az utóbbi időben kaptunk a diákoktól, a szülőktől és ismeretlenektől. Remélem, megtalálom a módját, hogyan tudom mindezt meghálálni. Mert a CSEND NEM REND!” – zárta sorait a pedagógus.

 

 

Nyitókép: Berta Beáta Facebook oldala

Címlapon

mutasd mind