Változások a Szedeáknál: Bognár marad, Persons és Keller távozik

Aláírta új szerződését a Naturtex-SZTE-Szedeákkal Bognár Kristóf: a Vipi becenévre hallgató játékos kétéves kontraktust kötött a Szedeákkal. Közben az is kiderült, hogy Tayler Persons, a francia bajnokság másodosztályába szereplő Chalon együtteséhez igazolt, Keller Iván pedig a Zalaegerszeget erősíti a következő szezonban.
Vass Imre

2022. június 18. 08:46

Változások a Szedeáknál: Bognár marad, Persons és Keller távozik

– Nagyon örülünk, hogy két évre sikerült megállapodnunk meghatározó magyar játékosunkkal. Az U23-as magyar játékosainknak, Polányi Kristófnak, Balogh Szilárdnak és Szatmári Zsombornak kétéves szerződése volt, így ők a következő szezonban is nálunk játszanak, alakul tehát a magyar magunk a 2022-23-as bajnokságra. – mondta dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

 

Bognár Kristóf 2021 januárjában érkezett Szegedre, és nagyon hamar csapatunk erőssége lett.

 

– Köszönöm szépen a lehetőséget és a bizalmat a klubnak, a menedzsementnek és a támogatóknak! Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd a sorsom, mikor ideérkeztem, hiszen akkor egy sérülés után jöttem, kevésbé voltam pozitív. Mindig csak meccsről-meccsre, időszakról-időszakról gondolkoztam a célokat illetően. Idén is szerettünk volna minél előrébb végezni, szerettem volna, hogy egy ötmeccses párharcot játszunk a Falco ellen a negyeddöntőben, vagy akár tovább is jussunk. Karrierem során volt már rá példa, hogy kétéves szerződést írjak alá, a mai világban pedig szerintem fontos, hogy egy évnél távolabb is tud gondolkodni az ember – mondta az aláírást követően Bognár, 

 

aki idén az alapszakaszban 11.8 pontot, 7.5 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt pályán töltött 27.2 perce alatt. Éremgyűjteményét is gyarapította, hisz tavaly bajnoki bronzérmet, idén pedig a kupában egy ezüstérmet szerzett a csapattal.

 

– Nagyon jó közegben dolgozhatunk, és kialakult egy remek szurkolói bázis is, az ő támogatásuk is sokat jelent, valamint szeretjük a szegedi életet is. Egész szezonban éreztem a bizalmat Simándi Árpád és Kiss Zsolt részéről, végig mögöttem álltak az idény során, ez is fontos volt a döntésemnél. – mondta Bognár az aláírást követően.

 

Bognár Kristóf mellett azonban távozók is vannak. Többek között a kiváló irányító, Tayler Persons, aki igen remek szezont futott Szegeden. Az alapszakaszban 23 pontot átlagolt, közel 8 gólpasszt adott meccsenként és átlagosan 30 VAL-érték állt a neve mellett. A középházban és a Falco elleni playoff-párharc során is csapata vezére volt. Az amerikai játékos mellett még egy távozó van az együttestől, Keller Iván Zalaegerszegen folytatja pályafutását.

Címlapon

mutasd mind