Válaszokat várunk Mihálffy Bélától: Mit kíván tenni a szegedi ápolókért? – Nemes István olvasói levele

Alapvető elvárás az országgyűlési képviselővel szemben, hogy kiálljon értünk, és tájékoztasson minket. Lássuk, teszi-e a dolgát, aki áprilisban bizalmat kapott!
Szeged.hu

2022. június 11. 10:25

Válaszokat várunk Mihálffy Bélától:
Mit kíván tenni a szegedi ápolókért? – Nemes István olvasói
levele

Kérdéseim vannak a fideszes országgyűlési képviselőmhöz, Mihálffy Bélához:

 

  • Ön szerint ma az ápolói fizetésből tisztességesen meg lehet élni és fenn lehet tartani egy családot, beleértve a lakhatást, az étkezést, a ruháztatást?
  • Ha nem, akkor mit kíván tenni ön és a Fidesz–KDNP kormánykoalíció ebben az ügyben? Ha igen, akkor pedig mégis miről beszélt ön a legutóbbi sajtótájékoztatóján?

 

 

Azért lenne fontos, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, mert a képviselő úr tartott egy sajtótájékoztatót. Az eseményre elkísérte két ápoló, akik arról számoltak be, hogy piaci áron nem tudnak ingatlant bérelni, és most az önkormányzati lakásaikat is elveszíthetik. Hogy történhetett ez?

 

 

A történet ott kezdődik, hogy az egészségügyi dolgozók bérét a tizenkét éve hatalmon lévő Fidesz szégyenletesen alacsonyan tartotta. Több olyan ápolót ismerek, aki húsz év munkaviszony után sem kereste meg a havi 200 ezer forintot. Ezektől az emberektől tavaly a kormány még a közalkalmazotti jogállásukat is elvette, amikor fideszes magánalapítványokba szervezte az egyetemeket. Így elveszítették azt a kedvezményt is, amit a város a közalkalmazottaknak biztosít. Csak remélni tudom, hogy a város és az egyetem talál majd valamilyen megoldást erre a helyzetre, ha már a kormányra nem lehet számítani.

 

 

Annyit én is értek a politikából, hogy ilyenkor a felelősséget mindig az ellenfelekre kell hárítani, most mégis nehéz ezt lenyelni. Mihálffy Béla ki vitt magával a Szent István térre két olyan embert, akik az ő pártjának és kormányának működése miatt kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, és biodíszletként használta őket ehhez az elterelő hadművelethez. El sem tudom képzelni, milyen lehetett nyilvánosan odaállni egy olyan ember mellé, aki vastagon felelős azért, hogy ide jutottak. Hogy ők ezt milyen indíttatásból vállalták, azt nem tudhatom, nem is fontos. Annyit szeretnék nekik üzenni, hogy köszönjük a kitartásukat és odaadásukat, amivel még ilyen méltatlan körülmények között is ellátják a feladataikat. Többet érdemelnének.

 

 

Szerintem a képviselő úr tartozik annyival az összes szegedi egészségügyi dolgozónak, hogy megválaszolja a levelemben feltett két kérdést. Hiszen ezért választották meg, ezért kapja a fizetését – az ápolói bér sokszorosát.

 

 

Várom nyilvános válaszát!

 

Nemes István