Valamennyi eső valamikor esik ma Szegeden

Dörög, szürke az égbolt, de hogy végül mennyi eső eshet, és milyen intenzitással és mennyire tartósan – ezt kellene megmondani, de ezt a legnehezebb.
Garai Szakács László

2022. augusztus 20. 07:51

Valamennyi eső valamikor esik ma
Szegeden

Első fokú zivatarveszély és első fokú felhőszakadás-veszély van érvényben Csongrád-Csanád megyében, ezek azt jelentik, hogy

  • villámlás, szélerősödés, jégeső is előfordulhat, valamint
  • az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

 

Csakhogy ilyen zivatarokat már hajnalra is jósoltak tegnap Szegedre is, mégsem esett egy csepp eső sem. Nem is mernek többet mondani a meteorológusok, csak annyit, hogy Szegeden is többször is eshet ma az eső – az első adag éppen cikkünk írásakor hullott az égből és azóta véget is ért –, jellemzően nagy zivatarok lesznek, de hogy pontosan mikor eredhet el, az most tényleg megmondhatatlannak tűnik, az szinte biztos, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok utolsó Chicago előadását ma elmossa az eső, azt pótolni kell majd 21-én vagy 22-én – ezek az esőnapok.

 

A levegő egyébként huszonnégy fokról kezd melegedni, de csak huszonhét fokig, éjszakára huszonkettőre hűl le, nem lesz nagy hőingás. A szél végig északnyugatról fúj, közepesen erősen.

 

A levegőminőség rendben van, a pollenhelyzet egy kicsit javult, de még mindig elég sok parlagfű van a levegőben.

 

 

Esernyőre, esőkabátra ma szükségük lesz, bárhol, bárhogyan ünnepeljék az államalapítást a szabadban.

 

Vélemények

mutasd mind