Vajon hol van az országban harmadfokú hőségriadó? Persze, hogy Csongrád-Csanád megyében!

Első fokú zivatar- és felhőszakadás-veszély is érvényben van, de láttunk már ilyet, máskor is. Igaz, olyat is láttunk, amikor tényleg leszakadt egy kicsit az ég.

2021. július 31. 08:02

Vajon hol van az országban harmadfokú hőségriadó? Persze, hogy Csongrád-Csanád megyében!

Ma is pillanatok alatt felforrunk: tíz óra körül kúszik harminc fok fölé a levegő hőmérséklete, harmincöt lesz a maximum, és még nem sokkal sötétedés előtt is élvezhetjük a harminc fokos meleget. A zivatar- és felhőszakadás-veszélynek megfelelően majdnem egész nap felhős lesz az égbolt, de jobbára csak takarnak a gomolyok. A szél délről indulva nyugat felé elforog egészen észak-északkeletig, a délután közepén egész hevesen fúj majd.

A levegőminőség ma is jó.

A csalánfélék egy kicsit visszábbvettek, lassan abba is hagyják majd a pollenszórást, de bőven van helyettük más növény, amely gondoskodik az utánpótlásról; a parlagfű csak most kezd majd igazán „belejönni”.

Akár strandol, akár kirándul, akár a kertben dolgozik, vagy éppen sütöget, vigyázzon magára, legyen kéznél (ásvány)víz, és ha teheti, akkor csak árnyékban mozogjon. Nagyon erősen süt ma a nap, ha áttör a felhőkön.

gszl