Vagyonnyilatkozatok: autócserék, ingatlanvásárlások és egy nem várt rajongás

Nyitóképünk nem Photoshop, így töltötte ki az egyik önkormányzati képviselő a nyilatkozatát. Mindenkiét megnéztük.
Vagyonnyilatkozatok: autócserék,
ingatlanvásárlások és egy nem várt rajongás

Botka László polgármester (Összefogás Szegedért Egyesület)

A polgármester továbbra is felerészt tulajdonosa egy szegedi 1130 négyzetméteres ingatlannak és az azon álló 166 négyzetméteres lakóháznak. Szintén 50 százalékban tulajdonosa egy Mátrában lévő nyaralónak, valamint 100 százalékos tulajdonában van egy budapesti 48 négyzetméteres lakás. Botka László 2020 decemberében vásárolt egy 69 és egy 50 négyzetméteres lakást. Ezeknek felerészt tulajdonosa. A vásárlás fedezete egy másik ingatlan eladásából származó pénz volt.

A polgármester készpénzvagyona idén 3 millió forint. Számláján a vagyonnyilatkozata készültekor 65 millió 500 ezer forint van. A vagyonnyilatkozatában feltüntette a feleségétől 40. születésnapjára kapott órát, valamint bútorokat és könyveket is.

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, (Momentum)

A momentumos alpolgármester ingatlanjaiban változás történt: fele részben tulajdonosa lakóházuknak, amelyhez garázs és udvar is tartozik, illetve megvan az 1985-ben örökölt negyedrészben a nevén lévő kunszentmártoni ingatlan is, de tavaly vásárolt egy Rigó utcai 55 négyzetméteres lakást, aminek felerészben ő a tulajdonosa. A 2010-ben vásárolt Opel Astra jelenti továbbra is az autót, bár, aki látja közlekedni az alpolgármestert, az jól tudja, elsősorban kerékpáron látni a városban. Nyugdíjbiztosításban és államkincstári papírokban több mint 9 millió forint megtakarítása van. Pénzintézeti számlakövetelése több mint 850 ezer forint van, banknak közel 14 millió forinttal tartozik. Fizetése nyelvpótlékkal és költségtérítéssel együtt 1 millió 68 ezer forint. Lejár egy életbiztosítása, ebből 3 millió 392 ezer forintot kap a biztosítótól.

 

Kovács Tamás, gazdasági alpolgármester (Párbeszéd)

Összesen négy ingatlannal rendelkezik, ebből két kisebb méretű irodával, ezek 17 és 6 négyzetméteresek, és egy irodaház részei. Ezek mellett két lakóingatlant tüntetett fel friss vagyonnyilatkozatában a képviselő, valamennyi szegedi. Ezek lajstromozása során kiderül, hogy 92 négyzetméteres lakás ajándékozás után haszonélvezettel terhelten áll a politikus birtokába, míg a 27 négyzetméteres lakása tehermentes. Kovács Tamásnak Fundamenta lakáselőtakarékossága és NN Biztosító nyugdíj-előtakarékossága is van. Ezen túlmenően köze 38 ezer 100 euró megtakarításról és 7 millió 650 ezer forint pénzintézeti számlakövetelésről adott számot, és arról, hogy 10 millió forintos banki hitellel is rendelkezik. A BMW E60-asát eladta.

 

Fodor Antal tanácsnok (Demokratikus Koalíció)

A Demokratikus Koalíció képviselője továbbra is tulajdonosa egy 40 négyzetméteres lakásnak, de 2021-ben emellett megvásárolta azt a 61 négyzetméteres szegedi lakást is, amelyet addig feleségével bérelt. Továbbra is két autója van: egy 2015-ben vásárolt Renault Thalia és egy 2016-ban vásárolt Audi A6. Megtakarítása 2 millió 400 ezer forintról 3 millióra nőtt, és 3 millió 900 ezer forintja van készpénzben. Tartozása érdemben nem változott, a tavalyi 2 millió 400 ezer helyett már csak 2 millió 300 ezret kell visszafizetnie a banknak. Önkormányzati képviselői feladatai mellett Fodor ügyvédjelöltként havi 260 ezres fizetést kap.

 

Mihalik Edvin tanácsnok (Momentum)

Egyetlen ingatlannak rendelkezik a tanácsnokként dolgozó képviselő, egy közel 2 ezer négyzetméteres építési telekkel, felerészben Csanádapácán, amelyhez még 2010-ben ajándékozást követően jutott. Megtakarítása 6 millió 50 ezer forint, amelyet állampapírban tart, pénzintézeti számlakövetelése összesítve 780 ezer forint. A havi jövedelemnél felügyelőbizottsági tagságért kapott havi 56 ezer forintot tüntette fel.

 

Avramov András (Összefogás Szegedért Egyesület)

Sok változást nem hozott az Összefogás Szegedért Egyesület képviselőjének vagyoni helyzetében a 2021-es év. Ingatlan továbbra sincs a nevén, autója még mindig a 2018-ban vásárolt Renault Grand Senic. Jó szokásához híven könyvtárát tavaly is bővítette, 3 milliós életbiztosítása és 1,2 milliós megtakarítása is megvan még, ugyanakkor tartozik is magánszemélyeknek 3,3 millió forinttal. A képviselői munka mellett Avramov András a Designer Studió Bt. ügyvezetője, amiért időszakosan 4,9 millió forint fizetést kap. Ezen felül havi 50 ezer forintért vesz részt felügyelő bizottsági tagként a Szegedi Városkép és Piac Kft. munkájában.

 

Bartók Csaba (Fidesz)

A fideszes képviselő továbbra is egy 174 négyzetméteres ház, egy Kia Ceed gépkocsi és egy Piaggio motor tulajdonosa. Magyar Állampapírban 5 millió forintja van, és van még további 5 millió forintnyi megtakarítása is, 1 millió 350 ezer forintos tartozása mellett. Bartók továbbra is több helyről kap fizetést. Az önkormányzati képviselői feladatai mellett a Miniszterelnökségen 450 ezer forintos jövedelemért dolgozik kommunikációs munkatársként, de a Tisza Volán SC utánpótlás igazgatójaként is tetemes, havi félmilliós fizetést kap. Az SZKT felügyelőbizottsági tagságáért további 56 ezer 350 forintot tesz zsebre. A fideszes képviselő továbbra is öt cégben érdekelt: a Hargita Kft., a Hargita Bau Star Kft. és a Hargita K & K Kft. ötven százalékos tulajdonosa. A Fel-Emelő Bt-ben és a Pertu Pálinkaház Kft-ben egyharmad résztulajdona van. Ez sem változott tavaly óta.

 

Binszki József (Demokratikus Koalíció)

A Demokratikus Koalíció politikusa továbbra is ötven százalékos tulajdonosa egy újszentiváni 150 négyzetméteres lakóháznak és haszonélvezeti joga van egy 115 négyzetméteres, szintén újszentiváni ingatlanon. Emellett Szegeden bérel egy 55 négyzetméteres lakást. Továbbra is egy Škoda Superb, egy Porsche Cayanne és egy Harley Davidson tulajdonosa. Életbiztosítást idén nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, ahogyan egyéb megtakarítást sem. Készpénzben 2 millió forintja van, de továbbra is 10 millió forinttal tartozik a banknak. Önkormányzati képviselői jövedelme mellett ügyvédként havi 746 ezer forintot keres, valamint a nyugdíjfolyosító évi 4 millió forintos szolgálati járandóságot fizet ki neki. Ez az összeg tavaly még 2 millió forint volt.

 

Chonavecz Kata (Fidesz)

A fideszes képviselő tavaly még semmilyen ingatlant nem tüntetett fel 2020-as vagyonnyilatkozatában, ehhez képest komoly változások figyelhetőek meg. Chonavecz ajándékba kapott egy 48 négyzetméteres tetőtéri lakást, valamint egy 150 négyzetméteres lakóház 2/16 tulajdonrészét is megörökölte. Továbbra is egy 2016-ban vásárolt Hyundai Getz autója van, megtakarításait babakötvényben (1 millió 950 ezer forint), lakástakarékban (3 millió 100 ezer), önkéntes nyugdíjpénztár, (400 ezer) valamint életbiztosításban (8600 ezer) tartja. Tavaly még feltüntetett egy 240 ezer forintos tartozást, ezt azonban már sikerült rendeznie. Az önkormányzati képviselői feladatai mellett egyéni vállalkozóként is dolgozik havi 715 ezer forintért, valamint továbbra is tagja a Szegedi Városkép és Piac Kft. felügyelő bizottságának havi 50 ezer forintos jövedelemért. Ezen felül 2021-ben 130 ezer forint táppénzt is kapott.

 

Haág Zalán (KDNP)

A képviselő változatlanul tulajdonosa egy 90 négyzetméteres szegedi lakásnak, egy 759 négyzetméteres telken álló örökölt háznak Mezőtúron és egy 2019-ben vásárolt, 489 négyzetméteres telken elhelyezkedő ingatlannak Badacsonytomajon. Továbbra is a 2017-ben vásárolt Volvojával jár. Takarékbetétben 4 millió 800 ezer forintja van és beírt a nyilatkozatába másfél millió forint készpénzt. 2020-ban 36 millió forint tartozás volt, ez 32 millió 700 ezerre csökkent. Képviselői munkája mellett egyetemi oktatóként havi bruttó 324 ezer forintot keres, a Kereszténydemokrata Néppártól pedig 120 ezret megyei szervező beosztásban, illetve a Cserepes sori piac felügyelőbizottságában betöltött tagságáért havi 40 ezer forintot kap. Továbbra is egyedüli tulajdonosa a Partiscum Press Kft.-nek és 60 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Regiopolis Kft.-ben.

 

Halkó Pál (Fidesz)

Halkó a korábbi évekhez hasonlóan egy 180 négyzetméteres szegedi családi ház tulajdonosa, egy 95 négyzetméteres VIII. kerületi lakás tulajdonosa fele részben, illetve Budapesten egy 15 négyzetméteres garázsa is van. Eladta 97 négyzetméteres szentendrei ingatlanát, helyette Budapesten vásárolt egy 69 négyzetméteres lakást, ami félig az ő nevén van. Új autót nem vásárolt, ugyanaz a 2018-as Honda CR-V van a nevén, mint korábban. 18 millió forintos életbiztosításba helyezett megtakarítása majdnem egymillió forinttal nőtt egy év alatt, emellett 2 millió 200 ezer forintot tart takarékbetétben. Pénzintézeti számlakövetelése 1 millió 750 ezer forint, banknak 10 millióval tartozik. A képviselői munka mellett a Szeol SC Kft.-től összesen havi bruttó 800 ezer forintost fizetést vesz fel – ő a cég ügyvezető igazgatója.

 

Hekáné Szondi Ildikó (MSZP)

Szondi képviselőasszony tulajdonában van egy 83 négyzetméteres szegedi lakás fele része és egy 17 négyzetméteres egy garázs. Másfél millió forintos lakáshitel tartozását leszámítva nincs adóssága, de jelentősebb megtakarítása sem. Idén lecserélte autóját a 2014-es Suzuki helyett egy 2022-es Suzukija van, más jármű nincs a nevén. Lakástakarékban 2 millió forintja, életbiztosításban 1 millió 500 ezer forintja van, lakáshitele 1 millió forint. Nyugdíjas, de vállalkozóként fordítóirodáknak dolgozik, eseti jövedelme 2 millió forint.

 

Joób Márton (Összefogás Szegedért Egyesület)

Joób Márton egy 326 és egy 107 négyzetméteres magánház felének tulajdonosa Szegeden. Tartoznak még neki 8 millió 500 ezer forinttal. Három pénzintézetnek összesen 20 millió forinttal tartozik. A képviselői tiszteletdíjon kívül más rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik. Továbbra is 70 százalékos részesedése van a Salem Kft.-ben és 74 százalékban övé a Műsorkalauz Kft.

 

Koromné Fenyvesi Róza (Demokratikus Koalíció)

A Demokratikus Koalíció képviselője egy 82 négyzetméteres szegedi társasházi lakás tulajdonosa fele részben, valamint van egy 50 négyzetméteres XIX. kerületi lakása is. Továbbra is egy 2019-ben vásárolt Opel Corsával jár. 2020-hoz hasonlóan 1,2 millió forintos megtakarítása van, de az autója után fizetett hitelt 450 ezer forintról 94 ezer forintra csökkentette 2021-ben. Nyugdíja mellett a képviselőként és a bizottsági munkájával mintegy 299 ezer forintot keres.

 

Korponyai Ernő (Fidesz)

Korponyai Ernő nevén Kárászon vett tavaly egy 80 négyzetméteres lakást. Kárász Baranya megye északi részén, a Kelet-Mecsek lábánál fekszik. Népessége 2004-ben 369 fő volt, abban nem vagyunk biztosak, hogy Korponyai a 370. lakos. Újra két autója van 2020-ban Toyota Rav4-et vett, tavaly pedig egy Suzuki Swiftet. A diákhiteléből még van 1 millió 800 ezer forint tartozása, a Magnet Banknak másfélmillióval tartozik. Képviselői munkája mellett a Miniszterelnökség településhálózati koordinációs főosztályának koordinációs munkatársaként havi bruttó 520 ezer forint fizetést kap megtekintésért. A DDT Nonprofit Kft.-től 200 ezer forintot vesz fel, ennek és a a HDH20 Kft.-nek egyedüli tulajdonosa, 24 százalékos részesedése van továbbra is a Keva Nonprofit Kft.-ben.

 

Kothencz János (KDNP)

Továbbra is három szegedi ingatlan tulajdonosa a képviselő, aki egy 72, egy 32 és egy 47 négyzetméteres lakást mondhat magáénak. Valamennyi ingatlannak kizárólagos gazdája az önkormányzati képviselő, aki vagyonnyilatkozatában lényegében semmilyen más ingót és ingatan nem tüntetett fel. Idei beszámolójából még kiderül, hogy 1,2 millió forintos banki tartozása 574 ezerre csökkent. Kothencz János, aki a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálat főigazgatója, havi jövedelme eléri a bruttó 900 ezer forintot, mellette havi rendszerességgel 170 és 200 ezer forint egyéb jövedelemre tesz szert.

 

Kozma József (MSZP)

Felerészben tulajdonosa egy 157 négyzetméteres lakásnak és mellette ugyanilyen arányban egy 16 négyzetméteres garázsnak és nyolcadrészben örökölt egy társasházban. A képviselő még 2017-ben vásárolt magában egy Honda Civic típusú gépkocsit, jelenleg is ezt használja. Vagyonnyilatkozatában feltüntette régebbi és modernebb bútorai, elektronikai berendezéseiről is említést tett. 2 millió 700 ezer forintos életbiztosítása és 400 ezer forintos nyugdíjbiztosítása van, pénzintézeti számlakövetelése 319 ezer forint. Feleségével közösen 2 millió 380 ezer forinttal tartozik banknak. Egyetemi oktatóként 321 ezer, az IKV Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként havi 80 ezer forintot keres. A képviselő tulajdonosa, beltagja és ügyvezetője a Tower 1993 Bt.-nek.

 

Ménesi Imre (MSZP)

Három nagyobb méretű szegedi lakóingatlannal – ezek közül kettő 300, a harmadik 330 négyzetméteres – rendelkezik a képviselő. Mindhárom ingatlant udvar és gazdasági épületek egészítik ki. A képviselő továbbra is egy 2015-ben vásárolt Nissan Primera típusú autó tulajdonosa. Nyugdíjbiztosítása 450 ezer forint, van 1 millió forint készpénze, 400 ezer forint devizatartozása. Beírta a vagyonnyilatkozatába bérbe vehető rendezvénysátrait is. Banki tartozását 500 ezer forinttal csökkentette, így 10 millió forinttal adós még. Képviselői és bizottsági elnöki munkájáért havonta bruttó 400 ezer forintot kap, felügyelőbizottsági tagként 72 ezer forint jár még neki eseti jövedelemként 4 millió forintot tüntetett fel.

 

Mészáros Tamás (MSZP)

Továbbra is egy Bordányban található 115 négyzetméteres lakóház és a hozzátartozó ezer négyzetméteres telek tulajdonosa felerészben a képviselő. 2010-es Citroën Picassóját tavaly, lízinggel egy C3 Aircrossra cserélte, az a Citroën 2019-es évjáratú. 1 millió 700 ezer forintnyi készpénze van, pénzintézeti számlakövetelése 2 millió 500 ezer forint. Önkéntes magánnyugdíj pénztári megtakarítása 3 millió 255 ezer forint, míg magánnyugdíj pénztári megtakarítása 6 millió 659 ezer forint. Banknak 1 millió 720 ezerrel tartozik. Választókerületi iroda munkatársaként havi 360 ezer, míg felügyelőbizottsági tagként havi 93 ezer 700 forintos jövedelemre tesz szert Mészáros Tamás.

 

Mihálffy Béla (KDNP)

Egy közel 6 ezer négyzetméteres szegedi tanya tulajdonosa felerészben a képviselő, amely egy 110 négyzetméteres lakó- és egy 180 négyzetméteres gazdasági épületet foglal magában. A képviselő továbbra is egy évekkel korábban megvásárolt Suzuki Swift gazdája. Az Országgyűlés Hivatalának alkalmazásában állva személyi titkárként havonta 500 ezer forintot keres, a felügyelő bizottsági tagként 48 ezer 300 forint havi jövedelmet jelzett vagyonnyilatkozatában.

 

Molnár Zoltán (Demokratikus Koalíció)

Egy szegedi 54 négyzetméteres lakás tulajdonosa a képviselő, aki idén nem írta már be a nyilatkozatába korábbi Audi A6-osát, eladhatta. Ellenben van kétmillió forint készpénze. Banki tartozása 5 millió forint, aki a Szegedi Közlekedési Társaságnál pénzügyi munkatársként bruttó 370 ezer forintot keres.

 

Német Ferenc (Fidesz)

Német Ferencet eltartják: semmije nincs, ingatlant, járműveket, értékpapírokat, semmit nem írt be a vagyonnyilatkozatába. A Türkiz Talizmán Kft.-től tanácsadásért kap 195 ezer forintot, az önkormányzattól 200 ezer forintot kap bruttóban a képviselőségért, emellett felügyelőbizottsági tag a Ritekben, ott 50 ezer forintot kap ezért a tevékenységéért. Beírta azt is, hogy a Türkiz Talizmán Kft.-ben 30 százalék tulajdonrésze van, és negyedrészben tulajdonos az Enarbor Kft.-ben.

 

Simon-Fiala Donát (Összefogás Szegedért Egyesület)

Továbbra is bérli 82 négyzetméteres lakását, tulajdonosa a fogorvosi rendelőjének. Autója, műtárgya nincsen, életbiztosítása 1 millió 179 ezer, nyugdíjbiztosítása 587 ezer forintra nőtt. Takarékbetétben már 15 millió forintja van, tavaly 8 millió volt. Fogorvosi felszerelése mellett feltüntette gamer PC-jét is. Körzetes fogorvosként 900 ezer forintot keres.

 

Szabó Bálint (Független Városi Szövetség)

Semmi nincs a nevén, eltartják, erre is kínosan ügyel. Lakástakarékban 4 millió 100 ezer forintja van, és van 9 millió 500 ezer forint készpénze is. A Diákhitel Központnak 1 millió 200 forinttal tartozik. Jogi szervezetekkel szemben 34 millió, magánszemélyekkel szemben 32 millió forint követelése van peres eljárásokban. A Likvid Kontroll ügyvezetőjeként bruttó 150 ezret keres.

 

Szécsényi Rózsa (MSZP)

2017. óta felerészben az övé 118 négyzetméteres lakóházuk. Ford Focus C-Maxukat tavaly Ford Kugára cserélték. Takarékban másfél millió forint megtakarítása van, számlakövetelése 1 millió 100 ezer forint. Nyugdíjas, feltüntette képviselői tiszteletdíját, 349 ezer forint és hogy 50 ezer forintot kap felügyelőbizottsági tagságért is, mindkettő bruttó.

 

Szénási Róbert (MSZP)

Nem sok változásról adhatott számot a tavalyi állapothoz képest Petőfitelep, Újpetőfitelep, Baktó és Fodor-kert képviselője. Ami újdonság, hogy fiával elkezdett sportcipőket gyűjteni, egy év alatt 44 új pár tulajdonosa lett, amit dobozokban őriz. Négy éve vették magánházukat, aminek felerészben tulajdonosa. Több életbiztosítása és lakástakarékpénztári megtakarítása is van, értékükről most sem nyilatkozott. Egymillió 200 ezer forint készpénze van, ez 800 ezerrel kevesebb a tavalyinál. Számlakövetelése 2 millió 600 ezer, tagikölcsön-követelése 8 millió 200 ezer forint – ezek összege egy év alatt csak kismértékben változtak. Banknak 18 és fél millióval, magánszemélyeknek 10 és fél millióval tartozik, ez utóbbi egy év alatt 8 és fél millióval növekedett. Ügyvezetője a Proinvest Kft.-nek, képviselői tiszteletdíjat kap és bizottsági elnöki tiszteletdíjat is, de pontos összeget nem közölt. Felügyelőbizottsági tag a Szegedi Vízműben.

 

Tápai Péter (Fidesz)

Szolgálati közlemény: köszönöm, megtettem, jót böngésztem!

 

Huszonegy éve övé felerészben a 158 négyzetméteres lakóháza, 2005 óta félig az övé egy 71 négyzetméteres lakás. Tavalyelőtt vett egy Audi A4-es 1,9-es turbódízelt, 2014. óta övé egy a Jeanneau Sun Odessey típusú vitorlás. Nyugdíjpénztárban 625 ezer forintja, Fundamenta Lakáskasszában 1 millió 664 ezer forintja van. Takarékban 5 millió 820 ezer forintja van, készpénzben 7 millió 900 ezer forintot tart, pénzkövetelése még 4 millió 200 ezer forint van, ő 1 millió 900 ezer forinttal tartozik banknak, tavalyhoz képest ez 520 ezerrel csökkent. A Silko Hygiene Kft. tanácsadójaként 300 ezer bruttót kap, ennek a cégnek tulajdonosaként egyéb rendszerességgel bruttó 7 millió forintot is kézhez kap. Az IKV felügyelőbizottsági tagjaként 52 ezer 150 forint még jár neki. Kocsis Máté személyi titkáraként 600 ezer forintot kap a pártjától.

 

Tóth Károly (MSZP)

Vidra utcai száz négyzetméteres társasházi lakásuk 2010 óta felerészben az övé, tiszaföldvári ingatlana továbbra is megvan. Banknak kétmillió forinttal tartozik, ez tavaly óta nem változott. Az SZTE pedagóguskarán 390 ezer forint a fizetése, önkormányzati képviselőként 349 ezer, a Szegedi sport és Fürdők felügyelőbizottsági tagjaként 50 ezer 220 forintot kap. Az Arcas Bt. beltagja és 90 százalékban tulajdonosa is.

 

Urbán Tamás (Momentum)

Felsőváros képviselője szinte a tavalyi vagyonnyilatkozatát is bemásolhatta volna, olyan kevés változást hozott számára az elmúlt év. 2015-ben vette 89 négyzetméteres lakását, ami felerészben azóta is az övé. Nincs más a nevén. Egyetlen változás a bevallásában az, hogy egy év alatt két és fél millió forinttal nőtt a pénzintézeti számlakövetelése, ami a tavalyi kétmillió helyett már 4 és fél millió forint, tartozása viszont változatlanul hétmillió forint. A Generál Nyomda export irodavezetőjeként fizetése továbbra is bruttó 421 ezer forint. Az Old Mages Games Ltd. felerészben az övé.

 

Címlapon

mutasd mind