Vágányzár a Tisza Lajos körúton, villamospótló buszok járnak a 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosvonalon

Felújítják az aszfaltburkolatot a villamosok, trolik és buszok által használt közlekedési sávban a Mérey utca és a Dugonics tér között, ami vágányzárral jár.

2019. október 28. 13:32

Vágányzár a Tisza Lajos körúton, villamospótló buszok járnak a 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosvonalon

A vágányzár a keddi üzemkezdettől a szerdai üzemzárásig tart. A munkálatok a 3-as, a 3F-es, a 4-es villamosokat, a 8-as és a 10-es trolikat, valamint a 20-as, 24-es, 32-es, 74-es, 76-os, 76Y-os buszokat érinti – közlte a Szegedi Közlekedési Kft.

A vágányzár idején a 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosok a tarjáni végállomástól csak az Anna-kútig közlekednek. Az Anna-kúttól a 4-es villamos vonalán Kecskés végállomásig villamospótló buszok járnak. A 3-as, illetve 3F-es villamosok vonalán a Vadasparkig szintén villamospótló buszok közlekednek, onnantól viszont jár a villamos a Fonógyári útig.

A 3-3F-es jelzésű, valamint a 4-es jelzésű villamosok és villamospótló autóbuszok között átszállni az Anna-kút (Tisza Lajos krt.), illetve az Anna-kút (Kálvin tér) megállóhelyeken lehet. A 3F-es jelzésű villamosok és a 3-3F jelzésű villamospótló autóbuszok között a Vadaspark villamos megállóhelyen, illetve a Vadaspark (Textilgyári út) autóbusz megállóhelyen tudnak átszállni az utasok.

A 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosok és a villamospótló autóbuszok közötti átszálláskor az előre váltott, és a járművezetőnél vásárolt menetjegyek a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényesek. Az átszállások után a jegy másik felét is érvényesíteni kell.

A vágányzárhoz kapcsolódóan a villamospótló autóbuszok, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok Anna-kút irányban a Dugonics tér (Tisza Lajos körút.) megállóhelyet, valamint a Tisza Lajos körút. (Károlyi utca) megállóhelyet nem érintik.

A 8-as és 10-es vonali trolibusz járatok szintén módosított menetrend szerint közlekednek Makkosház/Tarján, Víztorony tér végállomás és Klinikák végállomás között.

A gyorsabb közlekedés érdekében a munkálatok ideje alatt a Volánbusz 20-as és 24-e jelzésű autóbuszai a Dugonics tér irányban az Anna-kút (Tisza Lajos krt.) megállóhely helyett a régi Kálvin téri autóbusz megállóhelyet, valamint Glattfelder Gyula tér irányban a régi Anna-kút megállóhelyet használják. Az érintett 20, 24, 32, 74, 76, 76Y jelzésű autóbuszok a Tisza Lajos körúti közös közösségi közlekedési sáv helyett szintén a közúti sávban közlekednek.