Vadasparki húsvét: egy tojás, egy kérdés, egy válasz, egy ajándék

Tizenöt éve rendeznek Húsvéti tojásvadászatot a Szegedi Vadasparkban: az idén nemcsak ma, hanem hétfőn is várják a tojásvadászokat.
Bod Péter

2022. április 17. 12:17

Vadasparki húsvét: egy tojás, egy
kérdés, egy válasz, egy ajándék

A Húsvéti tojásvadászat menete egyszerű, de némi tudást azért igényel. Nem elég, hogy a gyerekek megtalálják a tojásokat. Azokon egy-egy kérdés is szerepel, amelyre válaszolni kell, amikor az Oktatóközpontban leadják a tojásokat. A válaszok a Vadaspark táblarendszerében vagy a Vadaspark applikációjában szerepelnek – mondta el érdeklődésünkre Veprik Róbert. Ahogyan azt is: folyamatosan helyezik ki lúdtojásokat a látogató út mentén munkatársai; összesen hatszázat. A Húsvéti tojásvadászat bevált program: akár több ezer felnőttet és gyereket lehet egyidejűleg mozgatni és foglalkoztatni.

 

 

El is lepték a kisgyerekes családok a vadasparkot, és láthatóan nagy élvezettel vetették bele magukat a játékba. Folyamatosan érkeztek az oktatóközponthoz, ahol egy tojásért és azon szereplő kérdésre adott jó válaszért cserébe, csokit kaptak ajándékba. Kérdésünkre a Szegedi Vadaspark igazgatója elmondta, hogy erre a rendezvényre sokan érkeznek Szeged környékéről és szomszédos megyékből is: a szegedi szállodákban hosszú hétvégézők közül is sokan váltanak belépőjegyet hozzájuk ilyenkor.

 

A vasárnap délelőtt kínálatát és hangulatát színesítette a fókabemutató is: a medence körül ki lehetett volna tenni a „Megtelt” táblát.

 

Az általunk megkérdezett gyerekek azt azért elárulták nekünk, hogy bizony elkel a szülői segítség egyik-másik kérdés megválaszolásához. Ez sem véletlen: a családon belüli csapatjáték erősítését is szolgálta és szolgálja a Húsvéti tojásvadászat.

 

És bár az idő szeles és hűvös volt vasárnap délelőtt, mégis a Szegedi Vadaspark előtti hatalmas parkoló majdnem tele volt, az időjárás láthatóan nem riasztotta el a látogatókat. Veprik Róbert azt mondta, bár az idén is többezres lesz a látogatottság, de jobb idő esetén még magasabb látogatószámról beszélhetnénk. Derűlátóan azért hozzátette, hogy hétfőre melegedhet az idő, és még többen válthatnak jegyet a vadasparkba.

 

Nem is lehet eléggé hangsúlyozni, hogy aki nem ment ki vasárnap, vagy egyszerűen nem tudott a Húsvéti tojásvadászatról, azokat hétfőn is várják 9-tól 17 óráig, hasonlóan a vasárnapi menetrendhez.