Üzenet csendben és némán – Lukovicsné Nagy Ibolya olvasói levele

Szegedi Tükör

2022. július 09. 17:59

Üzenet csendben és némán –
Lukovicsné Nagy Ibolya olvasói levele

A minap egy internetes csoporton belül Szeged 1-es számú választókörzetében az új megválasztott önkormányzati képviselő megköszönte, hogy rá szavazott 1055 dorozsmai választópolgár. Ebben még nem is lenne semmi kivetnivaló, de valahogy a számok világában egy kicsit sántítanak az adatok, arányszámok, és ez arra sarkallt, hogy mint a másik körzetben lakó, véleményt nyilvánítsak.

 

Előre leszögezem, soha nem politizáltam, az értelmes és jó kezdeményezéseket mindig támogattam és támogatni fogom, legyen az balos vagy éppen jobbos kezdeményezés. A lényeg, hogy megalapozott legyen.

 

Természetesen gratuláltam, és sikerekben gazdag jó munkát kívántam, mint ideszületett, de a kifogásaimat az alábbiak szerint továbbra is fenntartom (nem csodát várok az újtól, mert a 2-es körzet képviselője mint „szellem” jár-kel a városrészben, olyan, mint a népmesében az „ajándék”: van is, meg nincs is).

 

Nézzük hát a számtani részt! Pontosan a szavazatra jogosultak 24,48 százaléka (1790 fő) ment el voksolni. Tehát az eredmény: 7312 főből 1055 fő volt az, aki a megválasztottat részesítette előnybe. Ha ez a 14,43 százalék nagyarányú győzelem, akkor valaki itt nagyon rossz jegyet kapott matematikából.

 

Ismétlem: sem egyik, sem másik oldalt nem támogatom, nem politizálok, a jó dolog mellé állok, de itt csak szavakat látok, tettet nem sokat. A jó számomra az, ha tényleg annak adnak, aki rászorul, és nem a „holdudvarnak” osztanak.

 

Máskor véleményeztem a képviselőjelöltek dorozsmai kötődését. Igen, valóban, mi, ideszületettek nehezen fogadjuk be az úgynevezett gyüttmönteket. Miért? Nagyon jó a kérdés. A válasz nagyon egyszerű: mi nem kérkedünk azzal, hogy mit, miért és mikor teszünk, csak tesszük csendben és némán, a csinnadrattát kihagyva.

 

Lukovicsné Nagy Ibolya